WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ronde vormen zijn hot én geven meer ruimte

Curves zijn hot. Dat zien we al een tijdje in het schoonheidsideaal, maar ook in het interieur dringt deze trend nu door. Een ronde eettafel, een sofa die rond afloopt in plaats van hoekig en accessoires zoals kussens en vaasjes in ronde vormen. Mooi! En wist je dat het ook nog eens ruimtebesparend is?

vtwonen 08-2021 | ronde eettafel met verschillende stoelen en een spiegel op de achtergrond

Ronde vormen in je interieur

Als je jouw interieur wil omgooien volgens de laatste trends, kun je het beste gaan voor rond. Ronde vormen zijn namelijk hot en verdwijnen voorlopig niet uit het interieurbeeld. Wat dacht je van een ronde poef? Of een ronde eettafel? Ben je een waaghals? Ga dan voor een ronde bank. Maar er zijn meer redenen dan een trend om voor ronde vormen in je interieur te gaan.

LEES OOK
Een ronde eettafel in je interieur: zo pak je het aan

Redenen om voor rond te gaan

 1. Neemt weinig ruimte in beslag
  Rond neemt minder ruimte in dan rechthoekig of vierkant. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een eetkamertafel: een ronde tafel is compacter en heeft geen hoeken, waardoor je aan alle kanten iemand kan hebben zitten. Als je dus een kleinere woonkamer hebt of wat ruimte wil besparen in je woonkamer, is de ronde eettafel jouw beste vriend.
 2. Geeft ruimte
  Naast dat ronde vormen daadwerkelijk minder ruimte in beslag nemen, geven ze ook optisch meer ruimte. Omdat je met ronde vormen niet van die grote ‘blokken’ in je huis hebt én je eromheen kunt lopen, doet het de kamer groter lijken. En als je al niet zo veel ruimte hebt, is dat natuurlijk wat je wil.
 3. Lekker sfeertje
  Geloof het of niet: ronde vormen geven sfeer. Het maakt je huis knusser en brengt balans. Combineer vooral strakke en ronde accessoires met elkaar. Denk aan leuke kussens, ronde vaasjes of een mooi rond vloerkleed. Knus!
 4. Ronde spiegel
  Wil je helemaal optisch ruimte creeëren? Ga dan voor een ronde spiegel. Omdat een spiegel de ruimte weerkaatst, zorgt het meteen voor meer ruimte. En als ‘ie rond is, zit je helemaal goed. Extra leuk: hang een paar kleintjes bij elkaar en style zo een saai hoekje op je muur.

nog meer: wooninspiratie