WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bankhangen dekluxe: dit plaid past bij jouw zithoek

Een fijne zithoek is van groot belang. Het is immers een plek waar je veel tijd doorbrengt ter ontspanning, wat noodzakelijk is als je goed wilt functioneren. Om deze ontspanningsplek nóg fijner te maken, mag een plaid niet ontbreken. Er is echter een heel scala aan plaids te vinden, maar hieronder ontdek je welk plaid bij jouw zithoek past.

DIY salontafels woonkamer licht

Zithoek

De zithoek dient in veel woonkamers als het middelpunt van de leefruimte, met een fijne bank als uitgangspunt voor de uitstraling die de plek moet krijgen. Een grote bank vol kussens voor extra comfort, een strakke bank voor een eveneens strakke look van je huis of juist een kleurrijk exemplaar van rijke stoffen om een stijlvol statement te maken in de woonkamer: de bank zegt veel over de ruimte.

Persoonlijk tintje

Wanneer je bepaald hebt voor welke uitstraling je wilt gaan en je een bank bemachtigd hebt die jouw woonstijl omarmt, begint het échte werk pas. Want de finishing touch van je zithoek is minstens zo belangrijk als de basis. Met het toevoegen van een aantal persoonlijke accessoires kun je dit zonder al te veel poespas gemakkelijk bereiken. Kussens maken een zitplek al snel speelser en persoonlijker, maar ook een plaid kan wonderen doen.

woonkamer met fauteuils
zithoek inspiratie woonkamer

Kleurrijk

Schrik jij niet weg van kleur en ben je groot voorstander van opvallende items, in het oog springende prints en kleurencombinaties? Dan kun je deze voorliefde doorvoeren in het plaid dat op je bank komt te liggen. Wanneer je oog valt op een plaid met print, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat een van deze kleuren wel terugkomt in de kleur van je bank. Zo voorkom je dat het geheel schreeuwerig en té druk oogt. Kies bijvoorbeeld voor een okergele bank een plaid voorzien van een subtiel streepje in dezelfde kleur, of ga voor een een deken met meerdere geeltinten om het speels maar rustig te houden.

Trendy

Trends komen en gaan. Dat geldt ook voor banken en fauteuils. Nu is het jaarlijks aanschaffen van een nieuw bankstel een tikkie ambitieus, maar met een paar plaids kun je nieuwe trends ook in huis halen. De bouclé trend van afgelopen jaar viert nog altijd hoogtij en kun je met een grote deken gemakkelijk omarmen. Met een wit, wollig exemplaar oogt de zithoek trendy én aangenaam tegelijk. Meer fan van kleur? Ga dan voor een fijne variant van velours, in een juweelkleur zoals okergeel, kobaltblauw of warm groen.

Lees ook:
Deze zithoek past bij jouw woonstijl

Minimalistisch

Aanhangers van het minimalisme willen wellicht zo min mogelijk tierlantijnen in huis halen, maar dat hoeft niet te betekenen dat accessoires volledig uit den boze zijn. Integendeel; een groot plaid in natuurlijke kleur kan júist dat gewilde minimalistische tintje geven aan je zithoek. Een lichte bank gecombineerd met een eveneens licht kleed in gebroken wit, lichtgrijs of een subtiel Scandinavisch streepje dient als de perfecte finishing touch. Kies voor pastelroze of legergroen als klein kleuraccent wanneer je íets van kleur wilt toevoegen, maar laat juist rust de boventoon voeren voor het gewilde resultaat.

Natuurlijk

Hout, wol, linnen… allemaal ingrediënten voor een huis met een natuurlijke uitstraling. Is dit jouw woonstijl, en voel je je erg thuis in een huis dat rust ademt? Maak je zithoek dan af met een plaid dat dit gevoel omarmt. Kies voor een luchtige linnen stof die puur dient als decoratie of ga juist voor een warme wollen variant voor een extra knus gevoel. Maak het geheel af met een wollig schapenvacht op de grond en een grote plant in de hoek en je zelfgecreëerde rustpunt in huis is compleet.

Shop de mooiste plaids

nog meer: wooninspiratie