WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onze favoriete opbergideeën van tv

Onze stylisten houden van slimme opbergideeën. En wij ook! Ons droomscenario? Nooit meer opruimen. En omdat we weten dat die droom nooit uit gaat komen, nemen we ook genoegen met effectief opruimen. Dus speurden we naar de leukste opbergideeën die je voorbij zag komen op tv. 

Houd het luchtig

Opruimen kan óók in het zicht! In de vakkenkast van IKEA kan je je mooiste spullen etaleren. Maar door af te wisselen met open vakken en vakken met gesloten opbergmanden, krijgt de vakkenkast een dubbele functie. Over het speelse effect wat je ermee creëert nog niet eens gesproken. Belangrijk daarbij is wel dat je alleen spullen in de open vakken zet die gezien mogen worden. En passen bij de rest van het interieur. Dit zorgt er niet alleen voor dat de zichtbare accessoires extra aandacht krijgen, ook creëer je hiermee rust. Om de kast niet te massief te late ogen kun je hem het beste ophangen, hierdoor oogt de ruimte groter en luchtiger.

Achter gesloten deuren

Denk je aan opruimen, dan denk je al snel aan alles laten verdwijnen achter gesloten kastdeuren. Ook onze stylisten zijn dol op kasten. Functionele kasten welteverstaan. Exemplaren waarmee je niet alleen het huis netjes houdt, maar die bijvoorbeeld ook dienen als kamerscheiding of als extra zitruimte. Neem de kast van Anouck en Ernst. Door de nis in de kast ontstaat een knusse zitplek waar je je rustig terug kan trekken en een boek kan lezen.

 

Klein maar fijn

Om op te ruimen, heb je niet per se grote XL kasten nodig. De kunst is om te denken in creatieve oplossingen. Een loungebankje kan bijvoorbeeld prima dienst doen als opbergplek door er laden in te maken of van de zitting een klep te maken. Ook een multifunctionele eetkamerbank is mogelijk!

Bron: 1. make-over in Rotterdam – 2. make-over in Heiloo – 3. make-over in Eemdijk – 4. make-over in Zwaag | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie