WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De nieuwe Ikea Stockholm collectie

Vandaag presenteerde Ikea haar nieuwe Stockholm Collectie bij het creatieve NDSM terrein. De keuze voor de locatie was geslaagd: een karakteristieke ruimte met een industriële sfeer. We zagen warme houttinten gecombineerd met frisse kleuren.

ikea stockholm

ikea

Natuuraccenten

Op een grote houten tafel vroegen vier natuurfoto’s de aandacht. Deze foto’s vormden de inspiratie achter de nieuwe Stockholm Collectie. Geel en groen zijn dé kleuren die de nieuwe collectie karakter geven. Een geel accent in de slaapkamer? Doen! Bijvoorbeeld het leuke Stockholm nachtkastje in knalgeel.

Verrassende vormen

Vind je dat de IKEA producten vaak neigen naar standaard vierkant? Deze collectie wijkt daar van af. De bijzettafeltjes hebben een ovaal blad, de eettafelstoelen en de sofa’s een vrolijk tintje. En een speels printje! Bijvoorbeeld de kleurrijke Ikea Stockholm fauteuil met bladeren.

In de woonkamer wordt fris groen gebruikt. Deze kleur komt in verschillende tinten terug in de bank, het vloerkleed en de vazen. In combinatie met de walnoothouten meubels krijgt de woonkamer een natuurlijke uitstraling. Iets te veel van het goede? Pak het dan rustiger aan en plaats twee mooie groene vazen als eyecatcher.

Soepele materialen

Voor de nieuwe Stockholm collectie is gewerkt met soepele en stevige materialen. Eenvoudig maar met een precieze afwerking. Naturelkleuren, grijs en zwart gecombineerd met geel en groen. Print komt terug in de kussens en het vloerkleed met een ruit of streeppatroon. Geef bijvoorbeeld met het handgeweven Ikea Stockholm Vloerkleed een persoonlijke draai aan je interieur.

De nieuwe collectie is vanaf 1 april verkrijgbaar. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier alvast de video voor een sneak peek.

Bron: Ikea

nog meer: wooninspiratie