Een houten bankje doet het altijd goed!

Een oud, doorleefd houten bankje in de hal doet het extra goed als de hal zelf rustig en strak is. Of zet een houten bankje aan de eettafel. Een houten bank doet het altijd goed!

Houten bankje in de hal

Het bankje in de hal doet op de foto niet alleen dienst als zitplek bij het aantrekken van de schoenen, maar is tevens een onderbreking van de lange, witte wand. Met de (kinder)jassen erboven en de schoenen eronder, wordt het één vlak waarin alle dingen samenkomen.

Houten bank ideeën

Dat een houten bank overal in huis kan wisten we al. Maar er zijn nog veel meer ideeën. Je kunt hem verven of lakken en ga je voor modern of juist brocante?

Houten eettafel bank

Een houten bankje is handig en multifunctioneel aan de eettafel: zo heb je altijd plek voor extra eetgasten. Zet één houten bank naast de eettafel of misschien aan beide kanten. Bij houten eettafel bank lees je meer!

Zelf maken

En extra leuk: zo’n praktisch houten bankje kun je makkelijk zelf maken! Op onze website vind je handige zelfmaakplannen voor een ‘stoelenbank’ een tuinbank of een tafel mét bankje. Een houten bank van massief hout gaat lang mee.

Uiteraard maakten wij ook een selectie van de mooiste houten bankjes.Bron: vtwonen december 2011 | Styling & fotografie Jeltje Janmaat

nog meer: wooninspiratie