WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eigentijds klassiek

Eigentijds klassiek: een beetje van toen en een beetje van nu. En zo doe je dat.

klassiek kruk bank

Embrasse anno nu

Een embrasse is – in de klassieke zin van het woord – een band om gordijnen mee opzij te houden. En een versiering voor het raam. Dat het ook anders en anno nu kan, zie je hier. Maak in het met satijn gevoerde gordijn een groot knoopsgat dat om de XL knoop aan de muur past.

Gordijnen met een twist

Zware gordijnen van velours met een barokke print. Klassieker kan bijna niet. Totdat je er een border aan vast maakt met een rij houten knopen. In combinatie met de design lamp met koperkleurige binnenkant wordt het geheel helemaal van nu. Klassieke gordijnen met een twist vind je tegenwoordig bij veel verschillende winkels. Voor iedere stijl zijn er verschillende raamdecoratie in een breed pallet van kleuren, dessins en materialen.

klassiek kandelaars
klassiek tafelkleed keuken tafel

Klassieke kandelaars

Klassieke koperen kandelaars: vergane glorie zou je denken. Maar: dip je ze in een badje met matgrijze verf, dan zijn ze ineens alles behalve oubollig. Zo eenvoudig kan eigentijds klassiek zijn.

Lampenvoet

Combineer je een klassieke lampenvoet met een moderne lampenkap, dan wordt het vanzelf iets bijzonders. Vooral wanneer de kap een mooie tekst verbergt. Print de regel ‘Ik stuur je licht en liefde’ op groot formaat, knip uit en plak met spuitlijm op de binnenzijde van de lampenkap. Het hartje maak je van ijzerdraad en knoopjes.

Eigentijds klassiek tafelkleed

De klassieke ruit wordt een eigenzinnig doe-het-zelf dessin wanneer je deze uit de losse pols op een lap stof schildert. Leuk als tafelkleed, ook leuk als sprei. Neem een ruime hoeveelheid stof zodat het kleed rijkelijk over de grond valt.

nog meer: wooninspiratie