WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is de meest gegoogelde woonstijl van het moment

O Google, wat geef je ons toch veel. Dé plek voor alle willekeurige weetjes, social media en een overload aan inspiratie. Want we zoeken er wat op los, zo ook voor interieurstijlen. Dit is de meeste gegoogelde woonstijl van Nederland in de laatste 5 jaar. Doe zelf alvast een kleine voorspelling: welke denk je dat het is?

Tafelblad van kurk, zwarte schragen (Ikea). Houten zwarte stoelen (Villa Jipp). Zwarte stoel met rieten zitting (Pols Potten). Op tafel: mok wit/grijs uit een set van 4 (Pols Potten), gouden lepel uit een set voor 6 personen (Wonen met lef), witte theepot (Restored), wit bord, witte mok, klein mokje uit een set van 2, houten draaiplank, witte schaaltjes (Ikea). Grote witte borden set van 2, kleine witte borden (Ikea). Wit kopje met gouden rand (Anouk Kramer). Lampen (zelfgemaakt, zie werkbeschrijving op www.stylecookie.nl). Bij het fornuis: geruite theedoek set van 2 , houten plank (Ikea), gouden vork uit een set voor 6 personen (Wonen met Lef), houten borden (Villa Jipp). Op het aanrecht: schaal, houten keukengerei (Ikea), gouden mes uit een set voor 6 personen (Wonen met Lef), grote witte vaas (Daniel van Dijck), pot met deksel (Restored), aardenwerken pot (vtwonen). Bovenste drie borden van stapel rechts op de tafel, canvasdoek aan de muur, grijze lepel, schaar, witte schaal privébezit.

De meest gezochte stijl

Tromgeroffel… de meest gezochte stijl op Google is de industriële woonstijl! Had je het goed? Ja, de industriële woonstijl is nog steeds niet weg te denken uit de Nederlandse interieurs. De stijl pakt al jaren de eerste plaats als meest gezochte woonstijl in Nederland en is daarmee de terechte winnaar. De laatste tijd daalt het wel iéts, dus de vraag is: welke woonstijl gaat ‘m inhalen?

Plek twee en drie

Al wordt de industriële woonstijl in bijna alle provincies het meest gezocht, er is één provincie met een andere favoriet: Noord Holland. Hier gaat de retro woonstijl er met de eerste plaats vandoor. Een kleine verrassing, maar wel begrijpelijk. Retro wordt met de terugkomst van de jaren 70-stijl steeds populairder. Op plek drie van de meest gegoogelde woonstijl staat de landelijke stijl. Nog zo’n klassieker!

De industriële stijl

De industriële stijl wordt gekenmerkt door zijn grove meubels met een ‘oude ziel.’ Met inspiratie uit pakhuizen en oude fabrieken. Typerend voor de industriële stijl? Een stenen muur, zwarte robuuste tafels en de enorm populaire taatsdeur. Alsof je een oude loft in New York binnenstapt… wij dromen even weg. Geen wonder dat di e stijl nog steeds populair is!

LEES OOK
De industriële woonstijl: zo pas je ‘m toe

nog meer: wooninspiratie