WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x creatieve ideeën voor de boekenplank

Natuurlijk, we zetten er boeken op, maar ook onze mooiste spullen verdienen een goed zichtbare plek. Hier leuke ideeën met de boekenplank: van creatief stapelen en strooien tot… schots en scheef!

boekenplank

Stapelen

Een boekenplank kun je aan de muur bevestigen, maar je kunt er ook mee stapelen door ze op kastjes en kistjes van gelijke hoogte te leggen. Gebruik zoals hier ongeschaafde planken voor een robuuste uitstraling. Tevreden over de stapel? Schroef de planken dan vast op de kistjes zodat het een stevig geheel wordt.

Verschilende maten

Gebruik eens planken van verschillende maten. Begin onderaan met ophangen, dan kom je altijd goed uit. Gebruik geen afgepaste maten tussen de planken maar doe het op gevoel. Dat geeft een nonchalant resultaat, vooral met een onverwacht plankje op de hoek.  Je kunt deze planken ooks schots en scheef ophangen.

Boekenplank bekleden

Planken kun je ook bekleden. Het voordeel van bekleden is dat je de planken dan gerust een stukje kunt laten uitsteken aan de zijkant van een muur, omdat de achterkant ook mooi is. Het effect is speels als je niet alle planken even ver laat uitsteken. Je hebt wel te maken met het ophangsysteem, dus er zijn grenzen. Maak bijvoorbeeld planken met jeans.

Verspringende boekenplanken

De boekenplanken op de foto komen van Ikea, maar door ze verspringend op te hangen, ziet niemand dat het geheel nog geen dertig euro kostte. De foto’s zijn drie originelen. De man met de steen is een werk van Jaap Weidema. De foto’s van de Flatiron in New York en het Pantheon in Rome zijn gemaakt door Harold Pereira.

Meer over deze ideeën met boekenplanken vind je hier. Wil je de boekenplank aan de muur hangen? Kijk dan ook eens bij wandplanken. Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op vtwonen.nl

Bron: vtwonen | Fotografie Henk Brandsen

nog meer: wooninspiratie