WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak je huis nostalgisch en gezellig met een boekenkast

Steeds meer gaat tegenwoordig digitaal, zo ook het lezen van boeken. Maar wat is er nu fijner dan goed gevulde boekenkast, met al jouw favoriete boeken? Nostalgisch en gezellig.

Inspiratie

Met een kast kun je al veel kanten op. Zo is een gigantische kast met boeken een pronkstuk in de woonkamer. En heb je hiermee je eigen bibliotheek. Een zelfgemaakte letter van MDF kun je ook als kast voor je boeken gebruiken. Leg bijvoorbeeld in de open ruimtes van de letter E stapeltjes boeken gelegd. Meer ideeën? Lees dan IKEA hack: boekenkast en plantenrek in één en boekenkast in het trapgat.

Net even anders

Boeken opbergen kan op veel manieren. In de kast? Kan. Maar gestapeld op een aantal bijzetters is ook een optie.

Boekenplank

Naast een boekenkast kun je je boeken ook kwijt op een boekenplank. Natuurlijk, we zetten er boeken op, maar ook onze mooiste spullen verdienen een plek. Met boekenplanken kun je creatief uitleven. Je kunt ze op allerlei manieren ophangen, wat denk je van schots en scheef of stapel ze op! Bekijk de 5 stylingideeën met een boekenplank.

Boekenkast maken

De boekenkast annex speelplek op de foto is opgetrokken uit cellenbeton en kaasplanken. Die kun je dus zelf maken. Of maak een letterbakkast om je boeken in te bewaren. Wat dacht je van een hippe kubuskast? Met een stuk of wat kubussen kun je alle kanten op. De hoogte in bijvoorbeeld. Voor je het weet heb je een opberger van formaat.

Shop de mooiste boekenkasten direct online

Bron: vtwonen februari 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie