WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zomergeluk in de slaapkamer

Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen, in de zomer loopt het in elkaar over. Met licht en koel linnen, sfeervolle verlichting en zomerse tinten haal je dat zomerse buitengevoel naar je slaapkamer. (in samenwerking met Vandyck)

1. Ga voor kleur

Een prettige, vrolijke maar ook rustige sfeer is belangrijk in de slaapkamer. Kies deze zomer voor oudroze, lila of perzik-oranje. Verschillende blauw en grijs-tinten zorgen juist voor een wat koelere en mediterane sfeer.
Tip: gebruik kalkverf voor de wanden, dat zorgt voor een extra warm en aaibaar effect.

2. Maak het bed royaal op

Het geheim van een mooi opgemaakt bed zit ‘m in het volume. Combineer de dekbedovertreksets van Vandyck met een deken of sprei uit de collectie, of breng lagen aan met meerdere dekbedden (en hoezen!). Mix uni-kleuren met subtiele grafische dessins, ga voor een ton sur ton effect met ingetogen tinten of kies voor een tropisch gevoel met een print van palmbladeren. Verschillende blauwtinten gecombineerd met helder wit zorgen er weer voor dat je je in een strandhuis waant.
Maak het bed niet te netjes op, laat plaids en dekbedden losjes op de grond hangen en vergeet de kussens niet. Begin met twee hoofdkussen rechtop tegen het hoofdbord en leg hier twee kleinere kussens tegenaan, bij voorkeur in een andere tint of print. Een derde rij kan dan weer bestaan uit wat kleinere (rechthoekige) sierkussens. Stem kleuren zoveel mogelijk op elkaar af, dan kun je naar hartelust prints en vormen combineren.

3. Kies voor rijke materialen

Niets fijner dan slapen tussen knisperende lakens. Katoen is nog altijd één van de favoriete materialen voor op bed, maar bij Vandyck vind je behalve katoen ook satijn en linnen. Satijn is heerlijk zacht en zorgt voor een subtiele glans, linnen is wat stoerder en heerlijk luchtig in de zomer. Door het mixen van verschillende texturen ontstaat een levendig effect. En voor wie niet kan kiezen heeft Vandyck ook dekbedovertreksets die aan de ene kant van linnen zijn en de andere kant van katoen, handig!

4. Denk aan de verlichting

Dit klinkt als een open deur, maar goede verlichting in de slaapkamer is het halve werk. Ga bij voorkeur voor lampen aan weerszijden van het bed, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie tafellamp of een hangende variant. Indirecte verlichting werkt ook heel goed. Dit kun je bijvoorbeeld doen achter een (gordijn)koof of een hoofdbord.

5. Style met accessoires

Less is more als het op luxe aankomt. Stem accessoires zoveel mogelijk af op het kleurenpalet en het beddengoed. Houd het rustig en ga voor een krukje als nachtkastje, een houten bankje aan het voeteneinde, mooie lijsten, een stapeltje boeken en een verzameling gekleurde glazen vazen. Maak de sfeer compleet met kandelaars en geurkaarsen.

nog meer: wooninspiratie