WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo wordt iedere thuiswerkplek een plek die energie geeft

Als we iets leerden van het afgelopen jaar, is het wel dat de plek waar je werkt impact heeft op hoe je je voelt. Soms ligt dat voor de hand. Wanneer de werkplek een keukentafel is waar ook kinderen huiswerk maken, paperassen verspreid liggen en aan de lopende band discussie is over wie wanneer de volgende Zoom-vergadering heeft, bijvoorbeeld.

In samenwerking met elho

Groene opsteker

Die thuiswerkplek kan ook een stille energiezuiger zijn. Bijvoorbeeld door het gebrek aan een goede stoel, collega’s of wat groen. Uit Japans onderzoek aan de Universiteit van Hyogo dat in januari dit jaar verscheen, blijkt dat een plant op het bureau op de lange termijn een positief effect heeft op de mentale gezondheid.

Dag stress

De onderzoekers vroegen 63 kantoormedewerkers om voor korte tijd te zorgen voor een plant op hun bureau. In die periode werd hun stresslevel bijgehouden. De conclusies liegen er niet om: de spanningen onder het personeel daalden aanzienlijk. Alleen al het zien van de planten verlaagt stress. Het kan zelfs de symptomen van een winterdip verlichten omdat iets groens zien groeien meteen een positief gevoel geeft. Natuurlijk is een plant niet het antwoord op alles, maar toch is een thuiswerkplek vergroenen dus helemaal niet zo’n slecht idee.

vtwonen-elho-potten

Prio aan een mooie pot

Een plant water geven is een goed excuus om wat vaker achter dat bureau vandaan te komen. Beetje vergeetachtig? Dankzij het self watering system van elho blijft de plant een trouwe metgezel. Plaats als kers op de taart de plant in een van de potten uit de Vibes-collectie van elho. Die geven met dat hippe ribpatroon en hun warme kleuren iedere thuiswerkplek de upgrade die het intussen wel verdient. En dan zijn ze ook nog duurzaam: elho maakt van gerecycled plastic de mooiste design potten. Ook je thuiswerkplek vergroenen? Ontdek hier de nieuwe vibes-collectie.

Potten: check. Nu de planten nog. Deze planten zijn stuk voor stuk een mooi startpunt voor een groen(er) bureau.

Venushaar

Met haar delicate, lange bladeren en elegante stelen is de Venushaar een blikvanger op ieder bureau. Het enige probleem: ze is ook een beetje een diva. De Venushaar wil namelijk om de dag water en gedijt het best in zacht, helder licht. Raak de bladeren zo min mogelijk aan, want die kunnen dan nogal eens bruin kleuren.

Opuntia Microdasys (de konijnenoren-cactus)

De cactus is onverwoestbaar. De Opuntia Microdasys is met die vrolijke konijnenoren dan ook een prima collega. Je kunt ertegen praten en zal nooit scheve blikken krijgen als je alleen een glas water voor jezelf haalt. De cactus heeft namelijk alleen water nodig wanneer de grond volledig droog staat. Een zonnige sta-plek is trouwens wel een pre.

Een kleine kamerpalm

De kleine kamerpalm – ook wel de ZZ plant genoemd – is een stijlvolle plant. Met die donkergroene bladeren geeft de plant iedere thuiswerkplek wat persoonlijkheid. Goed nieuws: de kamerpalm heeft weinig water nodig en overleeft ook op donkere plekken. Handig voor iedereen die kantoor houdt op zolder.

De pannenkoekenplant

Collega’s vermoeden ongetwijfeld groene vingers als ze de pannenkoekenplant in een videovergadering spotten. Deze hippe plant heeft echter verrassend weinig verzorging nodig. Alleen in indirect daglicht plaatsen en water geven zodra de grond droog is.

nog meer: wooninspiratie