WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo vind je jouw droomhuis

Een enkeling loopt er zomaar tegenaan, maar in de meeste gevallen gaat er toch wel wat tijd zitten in het vinden van je droomhuis. En dat is maar goed ook, want als je er iets meer tijd en energie in steekt, weet je zeker dat je écht goed zit. En bovendien; wat is er nu leuker dan te fantaseren over je ultieme droomhuis en binnen te gluren bij potentiële huizen? Wil je je zoektocht tot een succes maken? Begin dan met de volgende stappen. (In samenwerking met hetkangewoon.nl)Zo vind je jouw droomhuis

Je woonwensen

Met een heldere wensenlijst, zoek je een stuk gemakkelijker. Is een tuin een vereiste en moet er bijvoorbeeld een school op loopafstand zijn? Door je wensen in kaart te brengen kun je beter filteren. Kijk ook kritisch naar je wensenlijst en stel je prioriteiten. Is het echt zo belangrijk dat je huis een openhaard of een luxe ligbad heeft? Veel dingen die op je verlanglijstje staan kun je waarschijnlijk ook zelf aanpassen na aankoop. Staar je niet blind op wat een huis nu is, maar kijk naar de potentie.

Even proefdraaien

Om te zien of je wensenlijst helemaal klopt, of om hem aan te vullen, zou je eigenlijk eens moeten ‘proef wonen’ in een huis dat voldoet aan je eisen. Airbnb of een huizenruil zijn hiervoor ideaal. Zoek een huis dat voldoet aan je wensen, en ga er een weekendje logeren. Zo kom je misschien wel achter nieuwe wensen, terwijl je andere kunt wegstrepen. Bovendien houd je er ook nog een leuk weekendje weg aan over!

Duik in de financiën

Om teleurstellingen te voorkomen, is het goed om eerst te weten wat je maximaal kunt lenen. Zo weet je zeker dat je dat je droomhuis binnen je budget past. Op hetkangewoon.nl vind je hier een handige rekentool voor. Daarmee kun je zelf berekenen wat je kunt lenen en gemakkelijk alle aanbieders vergelijken. Bovendien kun je een gratis intakegesprek inplannen met een adviseur, face-to-face, of relaxed vanaf je eigen bank via videoverbinding.

Als je eenmaal de perfecte woning gevonden hebt, kun je hier ook gemakkelijk zelf je hypotheek afsluiten. Gewoon online, aan de hand van je eigen dossier. En wil je toch wat meer hulp? Dan kun je natuurlijk ook de hypotheekadviseur inschakelen.

Ga eens buurten

Waar wil je wonen? Niet ieder huis wordt verkocht via een makelaar en niet iedereen kiest ervoor om zijn huis online te koop te zetten. Het internet afspeuren is absoluut nuttig, maar probeer het ook eens op de ouderwetse manier. Ga langs in de buurt waar je wilt wonen en kijk wat er te koop staat. Zo kun je meteen de sfeer proeven, kennis maken met toekomstige buurtgenoten en opzoek naar de dichtstbijzijnde supermarkt. En heb je echt lef? Gooi dan ook een briefje in de brievenbus bij dat mooie huis dat (nog) niet te koop staat. Wie weet denken de bewoners aan jou als het huis op de markt komt.

Nu begint het echt

De onderhandelingen zijn gedaan, de hypotheek is afgesloten en het Te koop-bord is uit de tuin. Nu jouw droomhuis een feit is, komt het leukste gedeelte; het huis helemaal eigen maken. Heb je wat inspiratie nodig? Op http://www.vtwonen.nl/verbouwen vind je alles wat je wilt weten over verhuizen en verbouwen.

Bron: in samenwerking met hetkangewoon.nl

nog meer: wooninspiratie