WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo vertaal je jouw wensen naar de perfecte badkamer

De sky lijkt the limit bij de bouw van een huis. Toch ben je afhankelijk van de beschikbare ruimte én moet alles van tevoren goed bedacht worden. Bij de badkamer is een praktische indeling wel zo fijn, maar het oog wil ook wat. Laat je inspireren door de vernieuwde vtwonen badkamercollectie voor jouw ideale samenstelling. (in samenwerking met vtwonen baden by Alterna)

Douche, bad of allebei?

In de meeste badkamers is wel plek voor een inloopdouche, alles wat je nodig hebt is een douchevloer en glaswand. Een inloopdouche geeft een gevoel van vrijheid, vooral als de douchevloer ingebouwd en vlak met de vloer verwerkt wordt. Douchevloer Slab uit de vtwonen baden collectie is rechthoekig en gemaakt van het warmte absorberende materiaal ComforStone. Combineer ‘m met glaswand Screen voor een strak geheel. En wat zo leuk is: het glas is er in een heldere variant, maar ook in een spiegelende of donkergrijze afwerking. Is er nog plek over? Dan is een bad het overwegen waard. Tub is een vrijstaand bad gemaakt uit één stuk en voorzien van ultra dunne wanden. Het materiaal is hetzelfde als de douchevloer, dus de perfecte match in jouw wellnessruimte.

Gezinssituatie

Woon je alleen of met z’n tweetjes dan kom je al een heel eind met een waskom of kleine wastafel. Wordt de badkamer gedeeld met een heel gezin, dan kan het ‘s ochtends flink dringen zijn en is wat meer ruimte geen overbodige luxe. Meubelwastafel Tank is ruim en afgewerkt in een stoere betonlook in licht grijs (Concrete) of donker grijs (Concrete Black)en is er ook in een witte keramische uitvoering (White). Zowel kraan Curve als kraan Cross kan met deze wastafel worden gecombineerd. Kies je hierbij voor de inbouw variant, dan houd je ook meer ruimte op de wastafel over. Om het plaatje compleet te maken mag een bijpassende spiegel niet ontbreken. Deze zijn er met of zonder verlichting, maar ook met of zonder opbergruimte. De kolomkast maakt het helemaal mooi, je kunt er extra veel spullen in kwijt en je hebt meteen een grote passpiegel in de badkamer.

Opbergen

De ideale badkamer is een ruimte waar je even helemaal tot rust komt, een opgeruimd gevoel draagt hieraan bij. Met dichte meubels heb je je spullen altijd bij de hand, maar wel uit het zicht. De Cube onderkasten zijn goed te combineren met de wastafels en verkrijgbaar in een hangende variant met één lade of een staande kast met twee lades. De afwerking in Oak of Oak Black past bij iedere woonsmaak en is afgestemd op de de wastafels, spiegels en accessoires.

Woonstijl

Probeer bij het samenstellen van een nieuwe badkamer ook rekening te houden met de rest van het huis, hoe mooi is het als de sfeer aansluit bij de andere ruimtes? Misschien houd je van een stoer en industrieel interieur, dan is een betonlook wastafel met zwarte afwerking een goede match. Combineer deze met het metalen frame, of ga voor gedurfd met een donkere onderkast en zwarte kranen. Ben je meer van de basic, Scandinavische of landelijke woonstijl? Kies dan voor een wastafel met Concrete White afwerking en kies hier de eikenhouten onderkast en de witte kranen bij. Voor een contrasterend effect is het leuk de Goodmorning spiegel met strak zwart kader erboven te hangen.

Op zoek naar jouw ideale indeling? Laat je inspireren door de nieuwe vtwonen badkamercollectie.

Bron: (in samenwerking met vtwonen baden by Alterna)

nog meer: wooninspiratie