vtwonen

Zo verbind je je huis met de tuin

Stel: je woont in een fijn huis met een tuin en toch speel je met de gedachte om te verhuizen. Het is binnen namelijk erg donker en het voelt te klein. De oplossing is echter een stuk eenvoudiger dan verhuizen: verbind binnen met buiten! (in samenwerking met Select Windows)

woonkamer schuifpui

Verbouwen of verhuizen?

In het vtwonen-programma ‘Verbouwen of Verhuizen’ blijkt het gebrek aan licht en ruimte voor veel mensen een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een ander huis. Zonde, want de oplossing is vaak veel eenvoudiger dan verhuizen. Zo had een stel uit Rotterdam het hele jaar vitrage voor de ramen hangen, omdat ze hun pui zo lelijk vonden. Daarmee ontnamen ze zichzelf het uitzicht op de prachtige tuin. En – minstens zo belangrijk – de vitrage haalt een heleboel licht weg uit de woonkamer, waardoor de ruimte een stuk kleiner aanvoelt.

Verbind je huis met de tuin

Die problemen waren in één keer opgelost met een nieuwe schuifpui van Select Windows. De enorme glazen pui zorgt voor extra veel daglicht, wat bovendien de ruimte in huis optisch groter maakt. In de zomer schuif je de pui helemaal opzij, waardoor de tuin onderdeel wordt van je huis. Hetzelfde kun je doen met dubbele openslaande tuindeuren. Plaats je die in de keuken, dan fungeert diezelfde keuken in de zomer als een soort buitenkeuken, waarbij de eettafel lekker buiten op het terras staat. Op die manier verbind je je huis met de tuin, en dat zorgt voor veel extra woongenot. Zoals een van de deelnemers aan het programma uitriep: “Het lijkt wel alsof we een heel ander huis hebben!”

schuifpui select windows

Geen onderhoud

Zie je op tegen het onderhoud? Niet nodig! Tegenwoordig bestaan er kunststof tuindeuren en schuifpuien. En nee, dat zijn al lang niet meer de glimmende, witte plastic kozijnen van twintig jaar geleden. De kunststof kozijnen van nu zijn, dankzij het mooie materiaal mét hout-structuren, niet meer van echte houten kozijnen te onderscheiden. En, heel fijn, je bestelt ze bij Select Windows in de door jouw gewenste kleur. Lakken is dus niet meer nodig. Ook handig om te weten: er bestaan schuifpuien en tuindeuren met zonwering (jaloezieën of plissés) tússen het glas. Zo hoef je ook die niet meer stof- of vetvrij te maken. Kijk hier voor meer informatie.

En: wil je nog steeds verhuizen?

Bron: in samenwerking met Select Windows

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties