WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Erop, erachter en ernaast: de ideale bank style je zo

De bank vormt het middelpunt van de woonkamer, maar moet ook lekker blenden met de rest van je interieur. Hoe? Door een weloverwogen keuze te maken in alles wat zich op en rondom de bank afspeelt. Zo ga je te werk. (in samenwerking met COR)

Erop

Met een tijdloze bank ben je al een heel eind. De Conseta van COR is dit jaar 55 geworden, en dit model vormt vandaag de dag nog steeds een mooie basis. Toch kun je met wat accessoires zorgen voor een uniek gevoel en nét het verschil maken. Sierkussens zijn comfortabel, sfeervol en je kunt er gemakkelijk een sprekende kleur mee toevoegen. Probeer af te wisselen in vorm en formaat (rond, rechthoekig, vierkant) en stem de tinten niet alleen op elkaar af, maar ook op de omgeving. Een plaid maakt het plaatje compleet. Losjes over de leuning gedrapeerd of nonchalant op het zitgedeelte.

Erachter

De wand achter de bank bepaalt voor een groot gedeelte hoe het meubel overkomt. Kijk kritisch naar de muurkleur en bekijk aan de hand van kleurstalen hoe een tint samengaat met de bekleding van de bank. Heb je de ruimte, dan is een bank in het midden van de woonkamer ook aan te raden, het oogt ruimtelijk én er ontstaat plek achter de bank voor bijvoorbeeld een kastje of sidetable. Style deze met vazen, een stapeltje boeken, een vitrine of wat groen voor een stijlvolle look.

Ernaast

Om de bank onderdeel van de rest van het interieur te maken is het slim de ruimte ernaast te benutten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bijzettafeltje. Zo heb je altijd een glas drinken binnen handbereik en kun je er vaak nog wel een kandelaar of plantje op kwijt. Vind je het fijn ‘s avonds een lampje aan te knippen? Op zo’n bijzettafeltje kun je een tafellamp kwijt, maar een staande of hangende variant is ook leuk. Zorg er in het laatste geval voor dat de lampen onder je gezichtsveld hangen, zodat je er geen hinder van ondervindt.

Ervoor

Als het op de styling van de bank aankomt is een vloerkleed onmisbaar. Het zorgt voor een duidelijke afbakening van het zitgedeelte en geeft de bank nog meer smoel. Kijk bij het uitzoeken van een kleed goed naar het ontwerp van de bank en de rest van het interieur. Veel strakke lijnen? Dan is een rond kleed een leuke optie, het zorgt voor een vriendelijke en zachte look. Als je de vormen van de bank juist wil benadrukken is een rechthoekig kleed aan te raden. Schuif een vloerkleed niet onder de bank, dat oogt massief. Met een stukje van de bank af heb je ook warme voeten én krijg je het ruimtelijke gevoel cadeau.

Wie jarig is trakteert

Of je nu gaat voor een twee- of driezits in een sprekende kleur of een modulair systeem in een neutrale tint; de Conseta heeft heel veel verschillende gezichten en is samen met bovenstaande tips gemakkelijk in iedere woonstijl te combineren. De Conseta is speciaal voor zijn 55e verjaardag verkrijgbaar in exclusieve wollen stoffering en zes varianten prachtig Puro-leer. Op www.cor.de/conseta55 ontdek je de speciale verjaardagsacties.

Bron: in samenwerking met COR

nog meer: wooninspiratie