WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Je huis besturen vanaf de bank

Het klinkt interessant; van je huis een slim huis maken. Maar wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden? Hier vind je alle opties op een rij. (in samenwerking met Busch-Jaeger)slim huis

Bestuur de gordijnen en jaloezieën

Dankzij deze functie hoef je niet meer van de bank op te staan of uit bed te komen om de gordijnen of jaloezieën te sluiten of te openen. Als je je smartphone of tablet bij de hand hebt, regel je het eenvoudig via de app. Of programmeer de raamdecoratie zo dat ze automatisch sluiten op een bepaalde tijd of wanneer het gaat schemeren. Dat is optimaal wooncomfort.

Licht aan!

Een rondje door de woonkamer om de juiste (sfeer-) verlichting aan te doen, is niet langer nodig. Via het wandpaneel of de app van Busch-free@home® regel je alle verlichting in één keer. Je kunt ook een schakelaar laten plaatsen waarmee je een groep lampen in één keer bedient. Daarnaast kun je de verlichting programmeren, zodat op door jou bepaalde momenten, in verschillende vertrekken de verlichting aan gaat.

Winterwarm

De meeste thermostaten kun je al zo instellen dat de verwarming aanstaat als je ’s avonds thuiskomt. Maar wat als je onverwacht wat langer wegblijft, of juist eerder thuiskomt? Met een goed domotica-systeem kun je de verwarming op afstand bedienen. Pas als je echt naar huis gaat, geef je via je smartphone een seintje aan de verwarming zodat die het huis verwarmt tot de gewenste temperatuur. Zo heb je het energieverbruik van je huis zelf in de hand.

Een fris huis

Ook als je een airco aansluit, kun je die met behulp van de free@home app bedienen. Geen gedoe meer met een afstandbediening die je goed moet richten.

Geen verrassingen voor de deur

Het deurcommunicatiesysteem Busch-Welcome® kan worden geïntegreerd in het free@home-systeem. Daardoor kun je met het systeem het buitenlicht aandoen als er wordt aangebeld. De videocamera maakt na het aanbellen drie foto’s van de bezoeker(s) en slaat deze op. Handig om te weten wie aan de deur kwam toen je niet thuis was. Als je wel thuis bent, kun je op het wandpaneel en op je smartphone of tablet zien wie er voor de deur staat en kun je met die persoon praten. Niet alleen leuk, maar ook veilig.

Net als in de film

Wil je leven als in een film? Dat kan! Je kunt namelijk complete scènes programmeren. Hoe wil je je verlichting hebben afgesteld als je een avondje tv kijkt? En heb je dan de gordijnen open of dicht? Welke lampen worden gedimd als er vrienden langskomen? In het systeem kun je verschillende scènes instellen, waarna het huis vanaf dat moment met een druk op de knop de juiste sfeer krijgt.

Alles uit

Gemak dient de mens. Als je de alles uit-functie instelt, schakelt alle op stand-by staande apparatuur, verlichting en verwarming automatisch uit zodra je het huis verlaat.

Over Busch-free@home®

Busch-free@home® van Busch-Jaeger, is een huisbesturingssysteem dat van elk nieuwbouw- of bestaand huis eenvoudig een intelligente omgeving maakt. Favoriete instellingen zijn te kiezen met een slimme schakelaar op de wand of (op afstand) met tablet of smartphone. Intuïtief, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. Kijk voor meer informatie op www.busch-jaeger.nl. Wil je zien hoe Busch-free@home® werkt? Bekijk dan het youtube-kanaal van Busch-Jaeger eens.

Bron: in samenwerking met Busch-Jaeger

nog meer: wooninspiratie