WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo richt je een wasruimte praktisch én stijlvol in

Voor velen niet de favoriete bezigheid, maar met een praktisch ingerichte wasruimte wordt de dagelijkse routine van wassen, drogen, strijken en opvouwen een stuk makkelijker. En is het ook nog stijlvol aangekleed, dan wordt wassen pas écht leuk. (in samenwerking met Robijn)Stijlvolle wasruimte pastel

Stijlvolle wasruimte pastel

Houd de basis licht

Op een plek waar alles licht en fris is maak je minder snel rommel. Probeer de wanden zo leeg en glad mogelijk te houden of kies voor witte tegels, die zijn praktisch en goed schoon te houden. Een beetje kleur gebruiken kan best, maar overdrijf het niet. Ga voor zachte pastellen en combineer dit met natuurlijke materialen zoals opbergplanken van hout en rieten (was)manden.

Apparatuur uit het zicht

Zit jouw washok in het zicht? Dan zou je kunnen overwegen een ombouw (te laten) maken voor de wasmachine en droger. Achter twee deurtjes vallen die twee grote machines een stuk minder op en doen ze hun werk even goed. Door een plank direct boven de droger en wasmachine te monteren (niet los erop leggen, geen goed idee met schuddende machines) krijg je er een hoop extra werkruimte bij. Ideaal voor het opvouwen van de was bijvoorbeeld.

Stijlvolle wasruimte pastel

Denk na over de aankleding

Flessen met wasmiddel hoeven niet meer verstopt te worden. Vloeibaar wasmiddel ‘Amour des Fleurs’ en ‘Carribean Dream’ zitten in handzame en mooie flessen. Deze luxe geuren uit de Robijn collection lijn zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Losse spullen als wasnetjes of maatschepjes berg je op in bakken of dozen die je persoonlijk maakt door ze met een restje van je favoriete behangpapier te beplakken. Een vloerkleed maakt het helemaal af, kies voor een kunststof variant (zoals een buitenkleed), wel zo slim in een ruimte als dit.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Door praktisch op te bergen blijft een wasruimte overzichtelijk. Kies voor planken, een kastje of XL letterbak aan de wand. Bewaar losse spullen in bakjes en doosjes en geef alles een vaste plek. Ook handig: een bak voor eenling sokken, om ze in te bewaren tot ze weer compleet zijn. Gebruik meerdere wasmanden: eentje voor de bonte, de zwarte en de witte was, dat scheelt een hoop uitzoekwerk. Houd tot slot wat ruimte naast de wasmachine vrij (of tussen beide machines in) en bewaar hier een ingeklapt wasrek of de strijkplank. Ophangen aan een stevige haak kan natuurlijk ook, de vloer blijft leeg en het scheelt een hoop extra ruimte. Ook handig: span een waslijn van de ene naar de andere wand, daar is zelfs in de kleinste ruimte plek voor.

Bron: in samenwerking met Robijn

nog meer: wooninspiratie