WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo mix je industrieel met basic

Heb je als stel uiteenlopende woonsmaken, dan kan het inrichten van je huis nog best een opgave zijn. Waar de één gaat voor licht, puur en naturel, wordt de ander blij van stoer, robuust en rauw. Toch zijn deze industriële en basic stijl heel goed met elkaar te combineren. Deze tips helpen je op weg (in samenwerking met Leen Bakker).

Tip 1: Maak moodboards

Ga afzonderlijk van elkaar aan de slag met een moodboard op Pinterest of knip producten uit tijdschriften en folders en plak ze op een vel papier. Door de afbeeldingen bij elkaar te zien krijg je een mooi beeld van de ander z’n smaak. Leg de moodboards naast elkaar en het zal je verbazen hoeveel producten van de ander je bij nader inzien toch kunt waarderen.

Tip 2: Zoek de overeenkomsten

Als je goed naar de twee sferen kijkt, verschillen ze helemaal niet zoveel van elkaar. Beiden stijlen worden gekenmerkt door eenvoud en zijn hartstikke tijdloos. Bij de industriële stijl zit dit ‘m vooral in de no-nonsense meubels van hout, metaal of geschuurd leer, bij de basic woonstijl vind je dit in eerlijke materialen, lichte kleuren en pure accessoires. Combineer een leren roestbruine bank bijvoorbeeld met een licht en glad geweven vloerkleed en voila, de toon is gezet!

Tip 3: Verbind kleuren met elkaar

Bestaat de industriële woonstijl vooral uit donkere kleuren, de basic sfeer heeft juist een wat lichter en zachter palet. Probleem? Welnee. Probeer een tussenliggende kleur te vinden waar jullie beiden blij van worden zodat je die kunt gebruiken als basis. Je zult zien dat het de woonstijlen nader tot elkaar brengt en zorgt voor eenheid. Grijs is een veilige keuze, past perfect in beide sferen én is prettig te combineren. Doe dit met accentkleuren als zwart, cognacbruin of jeansblauw voor dat extra beetje pit.

Tip 4: Mixen maar!

Wees net als deze vier stellen bereid compromissen te sluiten en open te staan voor andermans ideeën en smaken. Uiteindelijk is een persoonlijk interieur er eentje die beiden smaken goed vertegenwoordigt. Haal de details eruit die jullie beiden mooi vinden en mix deze met elkaar. Een industriële woonkamer hoeft geen donker hol te zijn en de basic sfeer is niet meteen kil en afstandelijk. Op een licht tv-meubel met lichte houten pootjes komt een fabriekslamp in cementkleur extra goed tot z’n recht. Je zult zien hoe mooi karakteristieke items eigenlijk combineren met lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Win € 250,- shoptegoed

Klaar om de uitdaging aan te gaan en jullie verschillende woonstijlen te mixen? Vul het formulier hieronder in en maak kans op een cadeaubon van Leen Bakker t.w.v. € 250,-! Je kunt meedoen t/m 13 november 2017.

Gefeliciteerd Ilse W. uit Rijswijk!

Bron: in samenwerking met Leen Bakker

nog meer: wooninspiratie