kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je van een make-over een succes

Een kleurtje op de muur, een nieuwe bank of een compleet andere woonstijl… Geef je interieur een make-over en je huis oogt weer als nieuw. Klinkt dat makkelijker gezegd dan gedaan? Zo pak je een make-over aan! (in samenwerking met Home Center)Maak van je make-over een succes

Maak een moodboard

Als je het moeilijk vindt om je stijl te bepalen, is het een goed om een moodboard te maken. Op Pinterest kun je interieurbeelden verzamelen die je mooi vindt. Of pak er een paar oude interieurbladen bij en knippen en plakken maar. Door een moodboard te maken met jouw all time favorites, is het later gemakkelijker shoppen. Je kijkt gewoon of het item bij je moodboard past.

Doe inspiratie op

Een grote inspiratiebron voor velen: interieurbladen en woonprogramma’s op televisie. Blader op een zondag eens een stapel tijdschriften door en scheur uit wat je mooi vindt. Zie je op televisie iets moois, onthoud dan de datum van de uitzending. Vaak kun je op internet meer informatie terugvinden over de make-over.

Overleg met je partner

Een van de grootste woonergernissen in de televisieprogramma’s van vtwonen: de smaak van je lief. Als je een andere smaak hebt dan je partner is dat best lastig bij een make-over. De truc? Probeer te zoeken naar een stijl die jullie allebei mooi vinden en durf te experimenteren. Soms blijkt een kleurtje op de muur toch ineensgeweldig te staan. Eén ding is zeker: van een compromis wordt niemand blij!

Klussen of kant-en-klaar

Draai jij je hand niet om voor boren en schilderen of heb je nog nooit een kwast aangeraakt? Dat bepaalt voor een groot deel hoe je de make-over gaat aanpakken. Tenzij je handige vrienden hebt of een vakman inhuurt natuurlijk. Je hoeft niet meteen aan het klussen te slaan. Een nieuwe bank of andere verlichting is vaak al een wereld van verschil.

Houden versus nieuw

Iedereen heeft wel een paar bijzondere items in huis die echt niet weg mogen. Laat alle bewoners een veto uitspreken over een meubel of accessoire. Die items mogen blijven. De rest van je interieur vul je aan met nieuwe stukken, zodat je een mooie mix krijgt van oud en nieuw.

Shoppen maar!

In een woonwinkel kun je ontzettend veel inspiratie opdoen voor je make-over. Je kunt ervaren hoe meubels zitten en stoffen door je handen laten gaan. Home Center is een inspirerend woonwarenhuis waar je ruim 200 merken onder één dak vindt. Dat is zeker een tripje naar Wolvega waard! Qua woonstijlen gaat het van brocante, klassiek, modern en design tot industrieel en landelijk.

Bron: in samenwerking met Home Center

nog meer: wooninspiratie