WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je je huis nóg sfeervoller

Het mooiste licht is zonlicht. Het zorgt voor sfeer in huis, het liefst ook in de herfst en winter. Daarom drie manieren om voor de juiste lichtinval in huis te zorgen. Zo wordt je huis nóg sfeervoller! (in samenwerking met Luxaflex Nederland)Je huis sfeervol maken

1. Laat de zon ongehinderd schijnen

Vind je het te somber in huis en zou je graag meer licht willen? Zorg er dan eerst voor dat de zonnestralen ongehinderd kunnen binnenkomen. Zet de vensterbank niet vol planten en accessoires. Ook grote, hoge, donkere meubels in de buurt van het raam maken je interieur donker.

2. Speel met zonlicht voor meer sfeer

De stijlvolle raambekleding van Luxaflex® in al zijn variaties ken je al. Nieuw is dat je met PowerView® Motorisation van Luxaflex® met slechts één druk op de knop de optimale sfeer in huis creëert. Je kunt de beweging van de elektrische raambekleding vooraf instellen, en ook handmatig met je smartphone of tablet als je de deur uit bent, maar ook met de handige Pebble-afstandsbediening. Zo creëer je altijd de indruk dat er iemand thuis is. Omhoog, omlaag, tuimelen naar buiten of naar binnen, tot op de centimeter nauwkeurig.

Met dit slimme, duurzame systeem kun je jouw eigen ‘scènes’ creëren. Dit is een vooraf ingestelde positie van je raambekleding die gekoppeld is aan een bepaald moment en een bepaalde behoefte. Hiermee creëer je elk moment van de dag de perfecte sfeer. `s Avonds wil je misschien dat de raamdecoratie helemaal dicht zit, terwijl je in de ochtend rustig wilt wennen aan het licht met de raambekleding halfopen. Het systeem weet zelf wanneer de zon opkomt en weer ondergaat.

Je huis sfeervol maken

3. Laat zonlicht en kleur elkaar versterken

Alle beetjes helpen als je meer licht in huis wilt, ook de juiste kleuren. Kleuren als wit, blauw, grijs of violet weerkaatsen licht en laten een ruimte groter lijken. Natuurlijke materialen als hout, linnen en canvas brengen warmte. Warme tinten absorberen juist licht en maken de ruimte optisch kleiner maar ook gezelliger. Lichte kozijnen en een lichte vensterbank helpen ook mee.

Bron: in samenwerking met Luxaflex Nederland

nog meer: wooninspiratie