kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je een raamtekening voor de kinderkamer

Vind jij dat de kinderkamer wel een opkikker kan gebruiken? Dat hoeft geen enorm project te worden. Want met een stift, een sjabloon en je eigen fantasie tover je in mum van tijd een mooie tekening of tekst op het raam. Iedereen kan een raamtekening maken: groot of klein én zelfs als je twee linkerhanden hebt. Dat geeft de kamer juist een persoonlijke touch. Met behulp van onze tips maak jij van dat saaie raam een fijne wegdroomplek. (promotie)

Kies je eigen ontwerp

Je kunt natuurlijk een tekening maken uit de losse pols. Maar ook zonder vaste hand, is een mooie raamtekening zo gemaakt. Er zijn genoeg sjablonen die je kunt downloaden en overtekenen. Op raamtekening.nl vind je heel veel inspiratie. Kijk ook eens op Pinterest voor mooie quotes. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s: van hartjes tot grappige teksten en van lieve tekeningen voor de babykamer tot dino’s voor stoere jongens. Het klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Je ziet meteen resultaat en daarom is het een perfecte klusje om samen met je kind te doen. Zij blij, jij blij!

Zo maak je een raamtekening

Voor een mooie raamtekening is een goede stift de basis. edding heeft krijtmarkers die vlijmscherpe tekeningen en teksten op alle gladde oppervlakten kunnen maken. Schud de marker voor gebruik en pomp de punt een aantal keer rustig op een stuk papier totdat er inkt uitkomt. Heb je een sjabloon uitgeprint? Plak het papier aan de buitenkant van het raam, zodat je de tekening eenvoudig kunt overtrekken. De mooiste tekening maak je trouwens als de krijtmarker omlaag wijst.

Tip: Op een raam valt de kleur wit het meeste op, maar edding heeft ook veel kleurrijke krijtstiften. Bekijk hier het assortiment én download het sjabloon met stadsgezicht zoals gebruikt op de foto’s.

raamtekening

Zo klaar en zo weer weg

Als het sjabloon is overgetekend, komt het spannendste moment. Hoe ziet de tekening eruit zonder het sjabloon? De onthulling tovert gegarandeerd een trotse glimlach op je gezicht. En valt het resultaat toch tegen of ben je de dino’s al snel zat? Geen probleem, want je verwijdert de raamtekening probleemloos met een vochtige doek van je raam. Om vervolgens een nieuwe tekening te maken, want je hebt vast de smaak te pakken. Toch?

Meer DIY-ideeën met markers

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan met een raamtekening of een andere slimme zelfmaker? Blader dan door het nieuwe online magazine van edding. Je vindt er 24 hippe zelfmaakideeën waar je creatieve handen van gaan kriebelen. Stuk voor stuk makkelijk te maken en met een snel resultaat.

Vergeet niet je raamtekening of andere zelfmakers vóór 1 juli te delen op facebook.com/eddingbenelux. Je maakt dan kans op één van de tien edding krijtmarkersets t.w.v. €15,-.

Bron: in samenwerking met edding

nog meer: wooninspiratie