WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je een nieuw bed en matras

Als je bedenkt dat we een derde van ons leven in bed doorbrengen, is het hebben van een goed bed én matras essentieel. Maar een matras is toch gewoon een matras? vtwonen blogger Seline ontdekt het ultieme slapen en welk matras perfect bij haar past. (in samenwerking met Auping).

Misschien denk je: een matras is toch gewoon een matras? Niets is minder waar, matrassen zijn er in veel vormen en maten. Dat is ook niet zo gek, want elk lichaam is uniek. Een matras moet daarom passen bij jouw lichaamsbouw. Om er achter te komen welk matras geschikt is voor jou, kun je bij Auping proefliggen. Een slaapexpert vraagt je te gaan liggen zoals je normaal gesproken ook in bed ligt en bepaalt aan de hand van je wervelkolom, je schouders en heupen op welk matras je de beste lighouding hebt. Persoonlijker kan bijna niet.

Matras voor een perfecte nachtrust

Een goed matras ventileert, voert vocht af én ondersteunt bij iedere slaappositie. Belangrijk als je bedenkt dat je ongemerkt zo’n 30 keer per nacht draait in je slaap en soms wel een halve liter vocht verliest. Met mijn lichaamsbouw en slaaphouding kwam ik uit bij het Cresto matras, in de hardheid medium. Dit matras ondersteunt waar nodig, ontlast mijn wervelkolom en onderrug, geeft mee bij mijn schouders en mijn heupen zakken er niet te ver in weg. Ook fijn: de tijk is afritsbaar en kan in de was. Zo houd je het matras lekker fris.

Mijn partner heeft overigens een compleet andere lichaamsbouw, en dus ook behoefte aan een ander matras. Bij Auping kunnen tweepersoonsmatrassen met twee verschillende kernen samengesteld worden. Zodat je twee hardheden in één matras krijgt. Met andere woorden: ieder slaapt op een voor hem of haar geschikt matras, zonder irritante spleet in het midden.

Welk bed?

Ik vind het belangrijk dat mijn slaapkamer een verlengde is van mijn huis. Mijn interieur is licht, met strakke lijnen en een tikkeltje Scandinavisch design. Hier past het Essential bed, met zijn slanke poten en ranke lijnen, perfect bij. Behalve de looks heeft dit ontwerp ook een duurzame kant, het is namelijk gemaakt van eerlijke en 100% recyclebare materialen, dubbel mooi dus. Ik heb mijn hele slaapkamer een make-over gegeven. Nieuwsgierig? Bekijk de video.

Extra’s

Mijn ideale bed is helemaal wit, omdat het wat mij betreft een goede basis is, waarmee ik in mijn slaapkamer naar hartenlust kan combineren. Maar wist je dat jouw Auping bed helemaal naar smaak en stijl kunt samenstellen? Zo heb je voor de Essential keuze uit 8 verschillende kleuren voor het metalen frame en gelakte hoofdbord. Van cool grey tot rusty red en van pure white tot night blue.

Het hoofdbord is optioneel, verkrijgbaar in alle breedtematen en is er in een gelakte of gestoffeerde uitvoering. En wil je het bed graag kunnen verstellen? Kies dan net als ik voor een (elektrisch) verstelbare spiraalbodem. Super comfortabel. Helemaal als je, net als ik, graag leest of ontbijt in bed!

Ook benieuwd welk matras en bed bij jou past? Bekijk hier waar de dichtstbijzijnde Auping winkel zich bevindt en ga proefliggen.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: wooninspiratie