WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je de juiste raambekleding per ruimte

Sfeer creëren in huis doe je niet alleen met een kleur op de muur en fijne meubels, goede raambekleding is minstens zo belangrijk. Maar welke soort past nu het beste bij welke ruimte en waar moet je nog meer op letten? Wij helpen je op weg.

In samenwerking met Woninginrichting-Aanhuis.nl

De woonkamer

Met gordijnen geef je de woonkamer niet alleen een knusse en sfeervolle look, zachte stoffen zorgen in zo’n grote ruimte ook voor een betere akoestiek en temperatuur. Stylist Eva ging in deze aflevering van Weer verliefd op je huis voor een lichte inbetween gordijnstof. De ideale keuze voor twijfelaars, want deze soort is dunner dan een overgordijn en wat dikker dan vitrage, de ideale tussenoplossing dus. De Twils Gordijnen uit de Catch collectie van Holland Haag via Woninginrichting-Aanhuis.nl hebben een mooie basic linnen look, maar zijn gemaakt van polyester, waardoor ze (in tegenstelling tot echt linnen) niet krimpen en voor mooi gefilterd daglicht zorgen. Omdat je met gordijnen de hoogte van het plafond tot de grond extra benadrukt, lijkt een ruimte groter, net als wanneer je voor gordijnen over de hele breedte van de wand kiest. De kalkachtige groene stof sluit bijna naadloos aan op de kleur van de naastliggende wanden, waardoor het helemaal één geheel wordt.

De keuken

In een ruimte als de keuken wil je, naast sfeer, ook gaan voor een praktische keuze. Je hebt er immers te maken water, hitte en vet. Stylist Eva ging hier voor horizontale jaloezieën omdat ze passen bij iedere woonstijl, zorgen voor een strakke look en gemakkelijk schoon te houden zijn. Bovendien, de horizontale lijnen laten een ruimte optisch breder lijken, handig bij een smalle keuken of een wat kleiner keukenraam. Het mooie van jaloezieën is dat je de mate van lichtinval én privacy heel gemakkelijk aan kunt passen en ze zelfs zon- en warmtewerend zijn. Kijk bij de kleurkeuze goed naar de rest van je interieur. Veel donkere accenten? Laat dit dan terugkomen in de jaloezieën. Deze antraciet houten jaloezieën uit de Aanhuis collectie ogen extra luxe, absorberen zonlicht en vormen een stoer contrast in een basis van zachte tinten.

De slaapkamer

Een slaapkamer vraagt om andere raamdecoratie dan een keuken of woonkamer. Hier moet je optimaal kunnen ontspannen en zorgt een goed verduisterde kamer voor een betere nachtrust. Met gordijnen kun je een luxe en romantische sfeer neerzetten, helemaal als je de stof nét wat langer op de grond laat vallen. Wil je zelf kunnen kiezen hoeveel licht er binnenvalt, dan is het slim om te werken met lagen. Ga voor een hotel-luxe gevoel met een lichtdoorlatende vitrage en daaroverheen een wat zwaardere kwaliteit overgordijn. Verduisterende rolgordijnen of houten jaloezieën zorgen voor privacy en zijn daardoor ook ideaal voor in de slaapkamer. Combineer ze met soepel vallende overgordijnen voor een speels en zacht effect.

Ook toe aan nieuwe raambekleding?

Of je nu zon wilt weren, sfeer wilt creëren of het donker wilt maken, op de website van Woninginrichting-Aanhuis.nl vind je een uitgebreide collectie raambekleding voor iedere ruimte en elke woonstijl.

nog meer: wooninspiratie