WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je de juiste binnendeur

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het kiezen van binnendeuren is niet eenvoudig. Want behalve dat ze functioneel moeten zijn, is het ook prettig als de deur bij jou en je interieur past. Met dit stappenplan wordt de knoop doorhakken een stuk makkelijker. (in samenwerking met Lundia)Binnendeur kiezen

Welke stijl?

Je kiest je meubels uit op persoonlijke smaak en stijl, waarom zou je dat dan niet doen bij je deuren? Een binnendeur bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis dus het is fijn als die aansluit bij de rest van je interieur. Heb je een klassieke smaak? Kies dan voor een deur die voorzien is van panelen, roedes of glas. Binnendeur Frederique van Lundia is met het losse roedepakket naar eigen wens samen te stellen, bovendien zorgt het heldere glas voor een ruimtelijk gevoel. Voor de liefhebber van industrieel is een stoere, massieve en dichte deur als Melle een mooie optie, met de diagonale lat is deze deur ook een goede keuze bij een landelijke stijl. Is jouw stijl basic? Kies dan een deur met weinig tierelantijnen, laat roedes, panelen en gefreesde randen achterwege en kies voor rechte lijnen en een vlakke afwerking.

Opdek of stomp

Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar een opdekdeur is niets meer dan een deur die gedeeltelijk op het kozijn valt. De stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn. Kwestie van smaak, maar zeker ook een gevalletje van functionaliteit. Het type kozijn en deur die je op dit moment in je huis hebt, bepalen welke type deur je nodig hebt. Een opdekdeur is eenvoudig te vervangen en kan zelfs al gelakt geleverd worden.

Binnendeur kiezen

Draairichting

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wat wordt de draairichting van jouw nieuwe deur? Bekijk de ruimte kritisch, loop de kamer in en uit en bepaal jouw voorkeursrichting. Te weinig plek? Dan is een schuifdeur wellicht een slimme oplossing.

Meet je deur

Kies je voor of heb je een stompe deur? Meet dan nauwkeurig de binnenmaat van het kozijn. Trek er vervolgens 5 mm vanaf. Meet zo de breedte en de hoogte. Of neem gewoon de maat op van je oude stompe deur. Wil je een opdekdeur? Meet dan de breedte van je huidige deur zonder de opdekrand. Meet de hoogte van de deur juist mét de opdekrand. Aan de hand van deze maten kun je snel zien of jouw gekozen deur beschikbaar is.

Kies je extra’s

Wie met zorg een nieuwe binnendeur uitkiest, moet ook goed stilstaan bij de afwerking. Zet de puntjes op de ‘i’ met bijpassend beslag, voorkom tocht met een speciale tochtvaldorpel of bespaar ruimte met een handig schuifdeursysteem.

Bron: in samenwerking met Lundia

nog meer: wooninspiratie