WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies jij je bankbekleding

Het uitzoeken van de bekleding is soms net zo lastig als het kiezen van de bank zelf. Want ga je voor robuust, glad, leer of stof? Ontdek welk type bij jou, je leefstijl én interieur past. (in samenwerking met Rolf Benz)Rolf Benz bank nuvola

Met een eindeloze diversiteit aan vezels, structuren, kleuren en afwerkingen is er veel om uit te kiezen in stoffenland. Maar welke bekleding het beste bij jou past is afhankelijk van een aantal factoren.

1. Gezinssituatie

Misschien woon je alleen en ben je van het knoeierige soort, maar over het algemeen is de kans op vlekken het grootst als er kinderen en dieren in de buurt zijn. Modderige voetbalschoenen, bekers limonade, hondenpoten, kattenharen … Er zijn stoffen die van nature al water- en vuilafstotend zijn, zoals bijvoorbeeld wol, katoen of linnen, maar tegenwoordig kunnen de meeste synthetische stoffen ook wel tegen een stootje. Daarnaast zijn eventuele vlekken op een gemêleerde stof veel minder zichtbaar dan op een effen variant. Kijk, dat is handig!

Rolf Benz bank tondo

2. Woonstijl

Het karakter van een bank wordt grotendeels bepaald door de bekleding. Maar hoe mix je zo’n groot meubelstuk met de rest van je interieur? Ga eerst na of de bank qua woonstijl past bij je andere meubels. Een landelijke sfeer? Gebruik natuurlijke stoffen zoals wol en katoen en blijf bij ingetogen tinten als grijs, ecru of zachtgroen. Met losse kussens en plaids kun je extra kleur toevoegen (of weer weghalen). Valt jouw interieur in het straatje industrieel? Ga dan voor nubuk leer. Stoere stoffen die in combinatie met tinten als cognac, legergroen en een toefje zwart nóg beter uit de verf komen.

3. Structuur

Ben je graag thuis en geniet je van gezelligheid? Grote kans dat een plofbank jouw voorkeur heeft. Kies voor een aaibare stof als wol, niet alleen heerlijk om in weg te kruipen, een zachte bank lijkt er nóg zachter door. Met felle kleuren werkt het net zo: een gladgeweven stof met een glansje versterkt de tint en laat het extra knallen. Leuk als je voor okergeel of felrood kiest. Voor liefhebbers van vintage is het net omgekeerd: hoe matter de afwerking, hoe sleetser de look. Zoals nubuk leer of stoer canvas. En dat wordt alleen maar mooier door de jaren heen.

Rolf Benz bank 50

Banken van Rolf Benz

Start vandaag nog met het creëren van je eigen, unieke bank van Rolf Benz. Hun motto? Alle stoffen. Eén prijs. De voordeligste. Heb je een groot gezin, veel vrienden of verander je gewoon graag? De NUVOLA bestaat uit vrijstaande, koppelbare elementen waarmee je de opstelling aanpast aan wat je op dat moment aan het doen bent. Ga jij voor klassiek? Hoewel de Rolf Benz 50 regelrecht uit de jaren ‘50 afkomstig lijkt, past dit model in praktisch iedere stijl. Voor wie ruimte heeft voor een blikvanger in huis, is bank TONDO – met zijn ronde vormen – dé ideale bank.

Bron: in samenwerking met Rolf Benz


nog meer: wooninspiratie