WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo houd je je huis en hoofd koel op warme dagen

Het belooft een warme zomer te worden. Ons hoor je absoluut niet klagen, maar laat het in huis wél een beetje koel blijven, alsjeblieft. Met dit hitteplan blijven huis en hoofd fris – zelfs als de mussen van het dak vallen.

In samenwerking met Quooker

Ramen open of dicht?

Houd overdag de ramen dicht om je huis koel te houden. Schijnt de zon recht het huis in? Houd dan ook de gordijnen dicht. Doorluchten doe je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Inderdaad: als de zon weg is. Luchten doe je door niet één, maar alle ramen open te zetten. Het liefst aan weerszijden van het huis. De luchtstroom trekt tocht door het huis, waardoor er een verfrissende bries ontstaat. Zo creëer je een natuurlijke ventilator en blijft het huis lekker koel.

Groene airconditioners

Er is nog iets wat de temperatuur in huis onder controle houdt: kamerplanten. Hoe dat zit? Ze laten overtollig water verdampen via hun bladeren, om zelf af te koelen. Een soort groene airconditioners dus. Slim! Planten die extra veel water afgeven zijn bijvoorbeeld de treurvijg, rubberplant, vrouwentong en goudpalm. Zet er gerust een paar bij elkaar, want zo’n groene jungle in huis staat altijd prachtig.

Vermijd elektrische apparaten

Die geven namelijk allemaal warmte af, die je huis nog warmer maken. We hebben het over de oven, droger, strijkijzer, etc. Laat die oven lekker een paar dagen uit en hang de was buiten op. Nog goed voor het milieu ook.

Fris drankje

Alle tips opgevolgd? Schenk jezelf dan een fris drankje in. Genoeg water drinken is altijd belangrijk, maar tijdens (extreme) hitte is veel drinken een must. Ideaal voor het maken van de lekkerste zomerse drankjes is de Quooker Cube. De Quooker is je vast en zeker bekend, maar de Cube is een reservoir met gekoeld en bruisend water wat je náást het reservoir met kokend water van Quooker plaatst. Hiermee haal je alles uit één kraan: 100°C kokend, warm, koud, bruisend én gefilterd water. Fijn, want zo heb je altijd binnen enkele seconden een glas tintelend fris water op tafel staan.

Of wat dacht je van een grote kan homemade limonade of een cocktail? Aan de Cube zit een koolzuurfles waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen. Dat is ook nog eens fijn voor het milieu, want je bespaart er een hoop plastic flessen mee. En goed om te weten: de Cube is te combineren met alle Quooker-kranen. Zo uit de kraan is het bruiswater al heerlijk, maar wie voor iets feestelijks wil gaan, gaat voor deze frisse ijsthee. Hallo zomer!

Thuis ook zo’n handige Quooker Cube? Kijk op www.quooker.nl/cube voor de mogelijkheden.

nog meer: wooninspiratie