kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo haal je de herfst in huis

Nu de dagen korter worden en de buitentemperatuur daalt is het de hoogste tijd om het binnen gezellig te maken. Met deze 4 tips geef je je interieur een snelle herfstboost. (in samenwerking met Bloomgift) Herfstboeket woonkamer

1. Zet een herfstboeket neer

Buiten verandert groen in kleuren als warm-oranje en geel, maar binnen kan dat ook. Bordeaux gekleurde gerbera’s en donkeroranje rozen mogen niet ontbreken in een sfeervol herfstboeket. Voeg daar wat asclepia-stelen, bruine Hypericum bessen en groen blad aan toe en de najaarssfeer is compleet. Bloomgift heeft het de mooiste herfstbloemen alvast voor je bij elkaar gezocht, aan jou alleen nog de taak om te kiezen. Wij zijn fan van chrysanten, en dan vooral de geplozen chrysant Tom Pearce. Geel van binnen en rood van buiten: perfect voor de herfst! Weet jij al voor welk boeket je gaat? Voor de brievenbusbloemen van Bloomgift hoef je niet eens thuis te zijn, deze boeketjes worden in een plat doosje verpakt wat zo door de brievenbus gaat.

Tom Pearce herfstboeket

2. Voeg aaibare materialen toe

De kussens, spreien en vachten mogen weer uit de kast. Op het bed, de bank en in de stoelen, met textiel voeg je instant sfeer toe. En hierbij geldt: hoe grover geweven, hoe beter. Dus kom maar op met dat stoere linnen, robuuste canvas en de XL breisels. Juist door ze met elkaar te combineren maak je de najaarssfeer compleet.

3. Haal warme kleuren in huis

Willen we in de zomermaanden alles lekker licht, tijdens het najaar hebben we behoefte aan warme kleuren. Okergeel, roestbruin en donker-oranje zijn tinten die onmiskenbaar horen bij de herfst. Je kunt de wand natuurlijk een kleurtje geven, maar vind je dit net wat teveel van het goede, zoek het dan in de details. Echt, met kussenhoezen, een groot sprei of kaarsen in warme kleuren maak je het in handomdraai een stuk knusser.

4. Denk aan geur

Als er een seizoen is met kenmerkende geuren, dan is het de herfst wel. Geef toe, doen de geur van appel, kaneel en koffiebonen je ook niet verlangen naar een avondje cocoonen op de bank? Precies. Met geurkaarsen sla je meteen twee vliegen in één klap, die van kaarslicht en een fijn aroma. Een geurdiffuser met aromatische olie is ook een idee, of maak zelf een geurkaars door kaneelstokjes rondom normale stompkaarsen te binden. Door de warmte van de kaars komt er een subtiele kaneelgeur vrij. Heb je ook opeens zo’n zin in warme appeltaart?

Kan jouw huis wel een dosis herfst gebruiken? Je krijgt de hele maand oktober 10% korting bij Bloomgift met de kortingscode “VTWONEN”.

Bron: in samenwerking met Bloomgift. Fotografie: Roy de Widt Photography.

nog meer: wooninspiratie