WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo geniet je 24/7 van je tuin

Het wisselvallige Nederlandse klimaat maakt dat we veel minder vaak in onze tuin zitten dan we zouden willen. Zonde! Met een paar slimme aanpassingen kun je namelijk wél iedere dag van je tuin genieten, weer of geen weer. (in samenwerking met Life Outdoor Living) Life outdoor living set block

1. Maak een overkapping

De zomers in Nederland zijn over het algemeen warm genoeg om iedere dag lekker buiten te zitten. Helaas gooien regenbuien vaak roet in het eten. Een overkapping is dan de ideale oplossing. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, kun je kiezen voor een klein afdak met een gezellig zitje of een grote(re) veranda met een loungeset en misschien zelfs een buitenkeuken. Wil je ook in de herfst, de winter en het vroege voorjaar van de tuin genieten? Zorg dan voor extra warmte met een vuurkorf, een buitenkachel of terrasverwarming. Ook fijn: schapenvachtjes, plaids en kussens in de stoelen!

2. Kies voor ‘all weather’ tuinmeubilair

Niets vervelender dan bij iedere regenbui je tuinset op te moeten bergen; kussens naar binnen, tafel en stoelen onder een zeil. Heb je geen ruimte voor een overkapping, dan kun je ook kiezen voor tuinmeubilair waar je nauwelijks omkijken naar hebt. Zo is Block, een mooie tijdloze loungeset van het Nederlandse merk Life Outdoor Living, gemaakt van gerecycled teakhout. Teakhout gaat door de oliën die het hout van nature bevat, lang mee. Het vergrijst wel, maar als je wilt, kun je dat voorkomen door het hout ieder jaar te oliën. Je kunt de loungeset combineren met de dikke en zachte ‘all weather’ kussens van hetzelfde merk. De kussens drogen snel, zijn makkelijk schoon te maken en verkleuren niet onder invloed van de zon of regen. Easy does it!

3. Zorg ervoor dat er altijd iets in bloei staat

Buiten zitten wordt nog leuker als de tuin mooi is. Gelukkig zijn er voor elk seizoen wel planten te vinden die je tuin opvrolijken. In het vroege voorjaar geven bollen als sneeuwklokjes, narcissen en tulpen kleur aan de borders. Vaste planten en eenjarigen komen in de zomer tot bloei. In de herfst kleurt het blad van sommige heesters juist prachtig geel en rood. En groenblijvende planten en bomen of struiken met besjes of een mooi silhouet zorgen voor een sprookjesachtige wintersfeer.

4. Doe een lichtje aan

Op druilerige dagen of als het in de herfst en de winter weer vroeg donker is, kun je de boel opvrolijken met licht. Hang in de overkapping bijvoorbeeld een stoere industriële lamp op. Of plaats buitenverlichting langs de borders, de vijver of het tuinpad. Op tafel doen windlichten, kaarsen en olielampjes het altijd goed.

Alvast veel (tuin)plezier gewenst!

nog meer: wooninspiratie