WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo geef je de keuken een strakke uitstraling

Vind jij een strakke keuken ook zo mooi, maar zit een verbouwing niet in de planning? Een moderne en cleane uitstraling is ook haalbaar zonder sloop- en breekwerk. Met deze 4 slimme tips laten we zien hoe. (in samenwerking met Quooker)

Ga voor nieuwe fronten

Dat wil zeggen: geef ze een upgrade. Je kunt ervoor kiezen de fronten te vervangen voor nieuwe exemplaren (liefst greeploos), maar er is een snellere manier met evenveel effect: verf. Ga voor friswit of kies voor gedurfd met een matzwarte afwerking. Let hierbij op het materiaal van de bestaande fronten, hout is goed overschilderbaar, maar bij deuren met een kunststof toplaag gebruik je voor het aflakken eerst een primer. Het vervangen van de grepen is vaak ook een hele dankbare verandering. Voor de strakke en tijdloze look kies je voor slanke grepen in mat zwart of rvs.

Creëer rust

In een strakke keuken is rust het codewoord, maar inleveren op functionaliteit wil je liever niet. Goed nieuws, met de Quooker CUBE is dit niet nodig.  Hiermee haal je naast koud, warm en 100°C kokend water ook koel, bruisend en gefilterd water, allemaal uit één kraan. Dat betekent dat de waterkoker weg kan en ontsierende plastic flessen bruisend water op het aanrecht niet nodig zijn. De CUBE bestel je samen met één van de strakke Quooker-kranen en -reservoirs en alles wordt netjes weggewerkt onder in het keukenkastje. Niemand die het ziet, wel zo rustig. Kokend water tappen terwijl je bruisend water bedoelde is onmogelijk: dankzij de veilige bediening kan niemand zich vergissen.

Kies voor een open look

Kijk eens met een kritische blik naar je keuken en ga na of je al die bovenkastjes écht nodig hebt. Ze nemen veel ruimte in en kunnen de keuken kleiner en donkerder doen aanvoelen. Vervang (een deel van) de bovenkasten eens voor planken en zie hoe je in één klap een open gevoel creëert. Verdeel je keukenspullen over je overgebleven kasten en zet kommen, borden en ander mooi servies gewoon in het zicht op de planken. Tip: Probeer zoveel mogelijk op kleur te sorteren en stapel niet te hoog om de rust te bewaren.

Groepeer accessoires

Simpel, maar o zo belangrijk. Met accessoires maak je de look compleet, maar in een strakke keuken moet je met een paar dingen rekening houden. Accessoires zijn er om de sfeer te benadrukken, zonder de aandacht op te eisen. Trek de rechte lijnen door en ga voor een design peper en zoutstel of een verzameling van dezelfde strakke voorraadpotten. Groeperen is ook slim: laat wat stoere broodplanken tegen de achterwand van de keuken aanleunen en groepeer alle afwas benodigdheden op een klein plateau. Ook leuk: afwasmiddel of handzeep overgieten in een glazen fles en de afwasborstel in een beker of glas naast de wasbak.

Aan de slag met jouw strakke keuken?

Kijk op www.quooker.nl voor de mogelijkheden van een Quooker-kraan in jouw keuken.

Bron: in samenwerking met Quooker

nog meer: wooninspiratie