WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 sfeermakers in de slaapkamer

Een goede nachtrust is niet alleen een kwestie van een goed bed en matras, de sfeer in de slaapkamer draagt hier ook aan bij. Je brengt er zoveel tijd door, daar mag dus best wat extra aandacht aan worden besteed. Ga aan de slag met dit 5-stappenplan en je komt de slaapkamer niet meer uit, je bent gewaarschuwd. (in samenwerking met Auping)

Stap 1: Kleur

Misschien is kleur wel de belangrijkste sfeermaker van de slaapkamer. Het heeft direct invloed op je gemoedstoestand en in hoeverre je kunt ontspannen. Kleur is heel persoonlijk, maar over het algemeen is een rustig geheel in deze ruimte wel aan te raden. Een natuurlijk palet van zand-, klei-, groen-, en blauwtinten maakt de ruimte knus, grote kans dat je er lekker wilt cocoonen. Sobere tinten als grijs of vergrijsde pastellen leiden het minst af en zorgen dat je goed kunt ontspannen. Wil je echt een relaxed effect? Kies dan voor blauw- of paarstinten, het liefst met een warme ondertoon. Deze kleuren staan bekend om hun rustgevende werking.

Stap 2: De materialen

In een drukke wereld waarin we altijd ‘aan’ staan mag de slaapkamer voelen als een oase van rust waar je even niets hoeft. Aaibare en zachte materialen als linnen, grove breisels en zacht katoen dragen hieraan bij. Maar ook houten details en accessoires van
natuurlijke en eerlijke materialen zorgen voor meer sfeer. Durf te mixen met textuur en afwerking, combineer glanzend met mat en creëer hiermee contrast en volume.

Stap 3: Het bed

Misschien wel het belangrijkste in de slaapkamer: het bed. Want er gebeurt zoveel meer in dan alleen slapen, het is de plek waar je de beste ideeën krijgt en de mooiste momenten beleeft. Een goed bed is niet alleen goed om op te slapen, je kunt er ook kletsen, troosten, het leven vieren en er nog veel meer liefdevolle momenten delen met anderen

Stap 4: Het beddengoed

Ontmoet elkaar tussen de lakens van een rijkelijk opgemaakt bed met verschillende motieven, lagen en texturen. Begin met het hoeslaken en kies voor kleur, dat geeft meteen al een warme uitstraling. Gebruik twee dekbedden om lagen mee te creëren en top het bed af met een mooi sprei en lekker veel kussens. Maak ‘s ochtends altijd je bed even op nadat je het eerst even fris hebt laten luchten, dan keer je ‘s avonds veel prettiger terug. En heb je een lievelingsparfum? Spray een uurtje voor je naar bed gaat een klein beetje op je kussen en tussen het beddengoed, dat wordt extra heerlijk slapen!

Stap 5: De accessoires

In een ruimte waar je zoveel tijd doorbrengt wil je je omringen met mensen en spullen waar je van houdt. Persoonlijk is hierbij het codewoord, in de vorm van foto’s, tekeningen van je kinderen of kunst waar je blij van wordt. Ook leuk: een verzameling van vakantiesouvenirs uitgestald in een mini-vitrine, om elke avond voor het slapengaan even naar te kijken. Een kruk, poef, nachtkastje of tafeltje naast het bed houdt je favoriete boek en tube crème altijd binnen handbereik, wel zo fijn.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: wooninspiratie