WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo dek je de tafel voor een high tea

Waar denk je aan bij een high tea? Juist, aan thee en lekkere hapjes. Maar vergeet ook vooral de tafel niet, feestelijk gedekt een cadeautje op zich. Vijf tips voor een stijlvolle high tea. (in samenwerking met Pip Studio)High tea

1. Durf te mixen

Geef het servies alle aandacht door te werken met lagen. Gebruik borden van groot naar klein en laat je hierbij vooral niet weerhouden door de verschillende dessins, zolang je één kleur als uitgangspunt neemt is bijna alles geoorloofd. Het nieuwe Floral servies van Pip Studio is opgebouwd uit drie kleurgroepen die onderling mooi met elkaar te combineren zijn, ook met onderdelen uit vorige collecties. De vogels, takjes, kersen en gestipte bloempatronen zorgen voor een instant romantische sfeer. Alleen wit servies in huis? Leg er kleurrijke servetten op of ga aan de slag met porseleinstift.

2. Werk met een thema

Geen high tea zonder zachte kleuren, bloemenservies en sierlijke vormen. Bang dat het een rommeltje wordt? Kies voor één overkoepelende tint en probeer deze kleur in alle decoraties terug te laten komen. Een rustige basis helpt ook, een licht kleed als ondergrond bijvoorbeeld of het servies zo neergezet op een houten tafel. De perfecte samenstelling tussen klassiek Engels en Hollandse nuchterheid.

High tea

3. Maak het persoonlijk

Een glas bubbels zorgt voor een feestelijke binnenkomer. Schrijf met glasstift de namen van je gasten op de champagneglazen en bezorg ze een extra warm welkom, ook handig als tafelschikking. En komt die thee uiteindelijk toch tevoorschijn, doe de losse bladeren dan in kleine bakjes en leg voor iedereen een thee-ei naast het bord. Op kaartjes schrijf je welke smaken er zijn, zodat iedereen zelf kan kiezen.

High tea

4. Ga voor mini

Een etagère vol lekkers mag niet ontbreken tijdens je theekransje. Houd de hapjes klein, zo kan iedereen van alles wat proeven. Zoet en hartig heeft de voorkeur bij een high tea. Scones mogen niet ontbreken en mini-sandwiches zijn lekker voor de frisse bite. Maak kleine vlaggetjes (van karton), lijm ze op satéprikkers en steek ze bij de hapjes. Een leuke manier om te laten zien wat je hebt gemaakt. Doe tot slot de jam, suiker, honing en de zure room in kleine (weck)potjes. Bind er een labeltje om. Wij houden van mini!

Bron: in samenwerking met Pip Studio

nog meer: wooninspiratie