WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo creëer je een comfortabel én mooi toilet

Het kleinste kamertje in huis wordt nogal eens vergeten als het gaat om sfeer en comfort. Toch gek, als je je bedenkt dat je er zo’n 50 minuten per week doorbrengt. Reden genoeg  om van het toilet eindelijk eens een fijne en sfeervolle plek te maken.

In samenwerking met Geberit

toilet inspiratie
Grijs strak toilet
Toilet inspiratie
Kindertekeningen, houten plank en groene plant

Voel je thuis

Het klinkt misschien gek: een sfeervol toilet, maar toch is het belangrijker dan je denkt. Kijk naar de rest van je interieur en laat kleuren, materialen en vormen ook hier terugkomen. Het meest bepalend voor de sfeer zijn de wanden en vloer. Wil je het ruimer laten lijken? Ga dan voor overwegend lichte wanden. Een donkere tegel op de vloer kan prima, trek je ‘m door op de wand achter het toilet, dan ontstaat een speels nis-effect. Toch is zo’n kleine ruimte ook heel geschikt voor sprekende kleuren, structuren en prints. Juist omdat je er op een dag maar een paar keer kort te vinden bent. Denk daarom eens aan gedessineerd behang of schilder een lambrisering van verf in een opvallende kleur.

toilet inspiratie
Luchtzuiveringssysteem

Het luchtzuiveringssysteem verwijdert vervelende geuren bij de bron, zuivert de lucht en blaast frisse lucht

de ruimte in

Maak het jezelf gemakkelijk

Behalve mooie materialen en kleuren is een prettige geur in huis ook belangrijk. Het is het eerste wat je (vaak onbewust) waarneemt bij binnenkomst en moet zorgen voor dat persoonlijke thuisgevoel. Nare geurtjes op het toilet horen hier niet bij, maar zijn ook niet altijd te voorkomen. Geberit DuoFresh verwijdert vervelende geuren bij de bron, zuivert de lucht en blaast een frisse lucht de ruimte in. Een grote verbouwing is niet nodig, want het geurzuiveringssysteem zit als module verstopt achter de bedieningsplaat en past op vrijwel alle Geberit Sigma inbouwreservoirs. Behalve het verwijderen van nare geuren, kan de DuoFresh module nog meer werk uit handen nemen. De optioneel ingebouwde sensor merkt het als iemand de wc nadert, waardoor de geurzuivering automatisch wordt geactiveerd en dus nooit vergeten kan worden. Bij een nachtelijk toiletbezoek springt het LED-oriëntatielicht vanzelf aan, zodat zoeken naar een schakelaar en fel licht verleden tijd zijn.

It’s all in the details

Nu de toon is gezet, kun je de sfeer compleet maken met accessoires. Er is vaak meer ruimte dan je denkt in zo’n klein kamertje, maar overdrijf het niet. Een leuke ruimtebesparende tip is een magneetwand ophangen met plek voor foto’s, souvenirs of kinderknutsels. Een andere snelle sfeermaker is vers groen. Ga voor een verzameling van kleine plantjes, een hangende variant of stel een droogboeketje samen. Omdat de Geberit DuoFresh module vernuftig verwerkt zit in de bedieningsplaat, kun je ook hiermee een persoonlijk stijl statement maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een friswit afgewerkte bedieningsplaat, stoer rvs of toch een strakke matzwarte look.

Meer weten?

Ontdek alle info op www.hetstankvrijetoilet.nl en vind een Geberit DuoFresh verkooppunt bij jou in de buurt.

nog meer: wooninspiratie