WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo breng je de Parijse stijl in huis

De stad van de liefde. De stad van elegant geklede dames en heren. En de stad van de brocante en antiekmarkten vol met unieke vondsten om je huis in Parijse stijl te brengen. Toch kun je je huis ook een Franse boost geven zonder de grens over te gaan. Vijf tips. (In samenwerking met Renault)De Parijse stijl in huis

1. Hoge plafonds

De meeste Parijse appartementjes zijn klein, maar de hoge plafonds zorgen toch voor een heerlijk gevoel van ruimte. Woon je in een ouder huis, check dan eens of je plafonds verlaagd zijn. Misschien zitten er, zonder dat je het weet, prachtige oude plafonds onder! En anders kun je er bij de keuze voor een volgende woning op letten.

2. Industriële basis

De basis van de Parijse woonstijl is wit met stoere industriële elementen zoals zwartmetalen constructies (bijvoorbeeld voor trappen, deurposten en kozijnen) en onbehandeld hout. Kleur en een warme sfeer zit ’m bij de Parijzenaren vooral in de details.

3. Klassieke elementen

Geen Parijse stijl zonder klassieke details. Misschien ben je al gezegend met mooie ornamenten op je plafonds, maar zo niet, dan kun je ze zelf (laten) aanbrengen. Ook een fijne eyecatcher is een kroonluchter. Zoek wel naar een antiek exemplaar van echt glas. Soms heb je geluk op Marktplaats en anders vind je ze op rommelmarkten of in brocantewinkeltjes (tip: buiten de Randstad heb je vaak meer keuze en zijn ze goedkoper). En tenslotte mag ook een grote spiegel met een brocante lijst niet ontbreken – stijlvol én ideaal om een ruimte groter te doen lijken.

4. Frans design

Als wij aan Frankrijk denken, denken we aan wereldberoemde designmerken als Chanel, Yves Saint Laurent en Philippe Starck maar ook aan gevestigde merken als Renault en L’Oréal. Een moderne designklassieker van bijvoorbeeld Franse ontwerper Pierre Paulin maakt je interieur in Parijse stijl helemaal af. Paulin’s Ribbon Chair, Orange Slice, Tongue, Butterfly en Mushroom zijn stuk voor stuk ware kunstwerken, waar je ook nog eens heerlijk in kunt zitten.

5. Laat je inspireren!

De beste ideeën krijg je van de Parijzenaren zelf. Check daarom de binnenkijkers in de Franse woonbladen. Of ga op roadtrip. Huur een mooi appartement van een stel Parijzenaren en struin vervolgens alle brocante en antiekmarkten af naar unieke vondsten. Au revoir!

Pssst, wil jij je helemaal onderdompelen in de Parijse stijl? Je maakt nu kans op een weekend Parijs! Doe je mee?

Bron: in samenwerking met Renault

nog meer: wooninspiratie