WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo betrek je de tuin bij het huis

Is jouw tuin een los stukje grond aan de achterkant van je huis? Zonde! De buitenboel is net zo goed onderdeel van je interieur en draagt voor een groot deel bij aan je woongenot. Hoe je meer eenheid creëert tussen binnen en buiten ontdek je aan de hand van deze 4 tips. (in samenwerking met Select Windows)

1. Ga voor een grote glazen pui

Daglicht in huis zorgt niet alleen voor ruimte, het laat binnen en buiten ook in elkaar overvloeien. Met de grote glazen pui van Select Windows in de achterpui kun je heel veel extra licht aan je woning toevoegen door bijvoorbeeld te kiezen voor twee openslaande deuren met zijlichten. De zichtlijnen naar buiten blijven hierbij vrij en het woongedeelte loopt direct over in de tuin. Bij voldoende ruimte kan er ook een praktische keukendeur met extra zijraam toegepast worden, handig voor de snelle achterom. En denk je nu, zo’n grote pui, dat zal wel veel onderhoud zijn. Niets is minder waar, het kozijn is onderhoudsarm en niet van echt hout te onderscheiden. Er is voor iedere woonstijl een passende oplossing. Buiten de 150 verschillende kleuren en structuren waar uit gekozen kan worden, is er over de afwerking ook nagedacht. Zo zijn de hoekverbindingen in de kozijnen geïnspireerd op houten varianten en is het speciale glas behalve veilig en isolerend ook anti-reflecterend. Zo heb je ook met de deuren dicht perfect zicht op de tuin zonder weerspiegeling.

2. Leg de vloer door

Zowel de woonkamer als tuin heeft baat bij een goede vloer. Het is een groot oppervlak en vormt een belangrijk onderdeel van de uiteindelijke sfeer. Door een binnen- en buitenvloer op elkaar af te stemmen wordt de grens tussen woonkamer en tuin nog kleiner en krijg je er optisch zomaar wat extra vierkante meters bij. Pak het rigoureus aan het leg zowel binnen als buiten dezelfde keramische tegelvloer. Heb je een houten vloer? Dan is een vlonderterras een mooie match, kies een kleur die zo dicht mogelijk in de buurt komt van het hout voor een gelijkmatige overgang.

3. Stem kleur en materiaal op elkaar af

Het doorvoeren van je woonstijl hoeft niet op de drempel naar buiten toe te stoppen. Kies ook in de tuin voor je favoriete sfeer en stem kleuren en materialen op elkaar af. Komt er bijvoorbeeld veel hout terug in huis? Laat dit dan zien in de tuin met houten plantenbakken of een grote houten tafel. Liefhebber van grijs? Ga voor antracietkleurige tegels en schuttingen. Het vergroot het leefgedeelte, zorgt voor rust en betrekt de beide ruimtes bij elkaar. Zelfs met de begroeiing kun je rekening houden. Let bij de kamer- en tuinplanten bijvoorbeeld op de vorm van het blad. Veel grote bladeren in de woonkamer? Waarom niet ook in de tuin? Fan van grijsgroen getinten borderplanten? Werk ook binnen met deze kleurtinten voor een mooie harmonie.

4. Kies voor meubels in dezelfde stijl

Eenheid zit ‘m niet alleen in de kleuren en materialen, ook de buitenmeubels mogen in dezelfde stijl als binnen.Gelukkig bestaan deze meubels allang niet meer uit alleen maar plastic, het tuinmeubilair van vandaag de dag zou ook binnen niet misstaan. Dus heb je de ruimte, kies dan voor een fijne loungehoek op het terras. Voordeel hiervan is dat zo’n set vrij laag is, waardoor het uitzicht behouden blijft en de aandacht niet meteen naar buiten toe getrokken wordt. Met een grote eettafel en comfortabele stoelen wordt het iedere zomeravond buiten eten en is lekker lang natafelen wel heel verleidelijk. Heb je beperkt de ruimte, ga dan voor inklapbaar, stapelbaar en lichtgewicht meubilair. Houd je zelfs nog wat ruimte over voor een buitenkachel of (hang)fauteuil.

Bron: in samenwerking met Select Windows

nog meer: wooninspiratie