WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo bespaar je tijd & ruimte in de keuken

Tenzij je gezegend bent met een kast van een huis en dus dito keuken, kan vrijwel iedereen tips om ruimte en tijd te besparen in de keuken wel waarderen. Lees mee met deze ideeën waar je innerlijke Martha Stewart blij van wordt! (in samenwerking met Quooker)Quooker flex

Handig hulpje

Waar zijn m’n sleutels? Heb ik m’n tas? Shit, m’n jas! Je schuift nog net je ontbijt naar binnen maar echt niet dat je ’s ochtends óók nog tien minuten over hebt voor het zetten en drinken van een kop thee. Wat een hoop tijd en ruimte bespaart én er bovendien ongelofelijk mooi uitziet, is de Quooker Flex. De Rolls Royce onder de kokendwaterkranen! Hij dankt zijn naam aan zijn flexibiliteit, want je trekt de flexibele slang uit de kraan en spuit in een handomdraai de spoelbak schoon. Slabladeren wassen, fruit schoonmaken, borden schoonspoelen: het is allemaal zo gepiept. Is de Quooker in actie, dan springt het veiligheidslampje aan. Mocht je alsnog in aanraking komen met het kokende water, dan zorgt de druppelvormige waterstraal voor een minimale kans op verbranding. Ideaal dus voor een snelle kop thee, maar ook het desinfecteren van snijplanken of het aan de kook brengen van pasta, rijst of aardappelen.

Gelikt en geordend

Keukenkastjes kunnen nogal eens rommelig ogen. Richt daarom je keukenkastjes in als een pro! Begin met het maken van groepen. Plaats kruiden bij kruiden, smeersels (Nutella, jam…) bij smeersels, pasta’s bij pasta’s – je snapt ‘m wel. Zo vind je alles eenvoudig terug en ziet het er nog gelikt uit ook. Rest alleen het labelen: plak een stickertje op elke specerij.

Komt dat zien, komt dat zien

Weinig bewegingsruimte? Er is een reden waarom gebouwen in grote steden aan de wolken krabben. Ga dus – hup – de hoogte in, met planken. Voorraadpotten, keukengerei, kruidenpotjes, peterselie- en basilicumplantjes of kookboeken: planken zijn perfect om ruimte te besparen en om je knapste keukenaccessoires op uit te stallen. Of wat dacht je van een familierecept? Uitschrijven, inlijsten en neerzetten.

Verticaal stapelen

Voor wie inmiddels lekker op dreef is met het aanpassen van zijn keuken, volgt hier nog een gouden tip; hang je pannen achter elkaar, dus verticaal. Hiermee voorkom je stapelproblemen in de lades en bespaar je ontzettend veel ruimte.

Geniaal gevonden

Grote spoelbak maar weinig aanrecht? Door er een mooie snijplank overheen te leggen creëer je meer werkruimte. Rond, vierkant of rechthoekig… Via webshops heb je de perfecte match voor jouw keuken zo gevonden.

Bron: in samenwerking met Quooker

nog meer: wooninspiratie