WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Workmode on: 4 tips voor een rustige, lichte thuiswerkplek

Thuiswerken, het is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe doe je dat zo fijn en productief mogelijk? Laat je inspireren door stylist Marianne in ‘Weer verliefd op je huis’ en creëer thuis een rustige én lichte werkplek met deze tips.

In samenwerking met GewoonGers

4 tips voor een rustige, lichte thuiswerkplek - GewoonGers

Zonder je af

De voordelen van thuiswerken ken je zo onderhand wel. Geen reistijd, meer vrijheid en minder afleiding van collega’s. Maar dan is het wel belangrijk dat je je kunt afzonderen en ongestoord kunt werken. Geen kamer over? Stylist Marianne liet in aflevering 3 van Weer verliefd op je huis zien dat je ook in een bestaande ruimte een fijne werkplek kunt creëren, zónder licht en ruimte te verliezen. Door in het huis een stalen scheidingswand van GewoonGers te plaatsen, deelde ze de ruimte op in twee gedeeltes. Ideaal! Zo heeft het stel uit Aalsmeer een prachtige, lichte ruimte waar ze zich toch kunnen afzonderen – goed voor de concentratie!

Licht, licht, licht

Niks zo vervelend als werken in een donkere hoek, waar geen sprankje zonlicht naar binnen valt. Daar wordt niemand blij van. Daglicht is overal in huis belangrijk, maar op een werkplek echt essentieel. Hoe meer daglicht, hoe fijner je kunt werken. Niet voor niets koos Marianne in Aalsmeer daarom voor een glazen scheidingswand, waarmee je in de ruimte lekker veel licht behoudt.

4 tips voor een rustige, lichte thuiswerkplek - GewoonGers
4 tips voor een rustige, lichte thuiswerkplek - GewoonGers

Bespaar ruimte

Weinig ruimte om een werkplek in te richten? Dan is het slim om voor een compact bureau te kiezen. Wist je dat er ook bureaus zijn die je aan de wand bevestigt en kunt inklappen als ze niet in gebruik zijn? Dat bespaart zeeën aan ruimte. Wil je een relatief kleine ruimte afschermen van de rest van het huis? Kies dan voor een scheidingswand mét schuifdeur. Als je de schuifdeur dichtdoet, heb je een rustige werkplek en in open stand fungeert de wand als roomdivider. Een fijne bijkomstigheid is dat de deuren een slank profiel hebben, lees: veel glas waardoor de ruimte groter oogt.

Breng sfeer aan

Het fijne van thuiswerken is dat je flexibel bent als het om de inrichting gaat. Je hoeft immers geen rekening te houden met collega’s en bent geheel vrij in hoe je een fijne sfeer creëert. Zorg in elk geval voor voldoende opbergruimte zodat het geen rommeltje wordt en houd de werkplek overzichtelijk. Natuurlijk hoeft niet alles functioneel te zijn. Style de ruimte af met planten of bloemen en hang een inspirerend kunstwerk aan de muur. Zo heb je altijd iets moois om naar te kijken. Dat maakt thuiswerken een stuk leuker, nietwaar?

Zie jij jezelf al zitten in zo’n heerlijk lichte thuiswerkplek? Bekijk alle schuifdeuren en scheidingswanden van GewoonGers en laat je inspireren. Alle deuren en wanden worden bij je ingemeten, op maat gemaakt in de eigen fabriek én in jouw woning gemonteerd.

nog meer: wooninspiratie