WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wonen zonder zorgen: zó doe je dat

Een persoonlijk interieur wat helemaal bij je past en schoon en opgeruimd is. Waar je met een kop thee, een stapel tijdschriften én de afstandsbediening binnen handbereik heerlijk kan vertoeven terwijl de kinderen buiten spelen. Dat geeft een zorgeloos gevoel. Maar je kunt pas echt wonen zonder zorgen, als je ook andere belangrijke zaken op orde hebt.

In samenwerking met Univé

Ban inbrekers

We denken allemaal zorgeloos te wonen, totdat er ergens in de straat wordt ingebroken en je je beseft dat dit jou ook kan overkomen. Het helpt om ervoor te zorgen dat deuren altijd goed gesloten zijn, liefst met sloten met een keurmerk. Plaats buitenverlichting bij deuren, en laat attributen als ladders en containers die inbrekers een handje kunnen helpen juist achterwege. Met camera’s of tijdschakelaars kun je het huis controleren als je de deur uit bent. En heb je al eens aan een alarm gedacht?

Voorkom lekkage

Terwijl je geniet van wandelingen in kleurrijke herfstbossen, is het makkelijk om te vergeten dat al die mooie bladeren ook in jouw dakgoot vallen en daar de boel behoorlijk kunnen verstoppen. Woon je in een flat en heb je vergeetachtige bovenburen, dan kan het ook zomaar gebeuren dat er opeens water naar beneden sijpelt vanuit een overgelopen badkuip of door een gesprongen leiding. Neem het heft in eigen handen en zorg dat je ook op dit soort situaties bent voorbereid.

Beperk brandrisico

Voor je de deur uitgaat de wasmachine aanzetten. Of ´s nachts de vaatwasser zijn werk laten doen. Heel handig, maar niet zonder risico. En nu het buiten kouder wordt, kunnen we niet wachten om de kachel weer aan te steken en vinden we het vanzelfsprekend om de verwarming weer aan te zetten. Maar een schoorsteen en CV-ketel hebben onderhoud nodig om brandveilig te blijven. Hoe fijn zou het zijn, als dat voor je wordt geregeld?

Zorgeloos wonen

Natuurlijk gaan we liever shoppen voor mooie meubels en woonaccessoires dan dat we met dit soort zaken bezig zijn. Maar om daar onbezorgd van te kunnen genieten, is een goede woonverzekering van belang. Univé snapt dat en neemt je deze zorgen uit handen. Ga naar unive.nl/wonen voor alle woonoplossingen die helpen om inbraak, lekkage, brand en andere schade of gebreken aan je huis te voorkomen.

vtwonen cadeaubon bij wooncheck

Is je huis goed beschermd tegen risico’s als brand en inbraak en ben je in zo’n situatie ook goed verzekerd? Maak voor 15 november een afspraak voor een vrijblijvende wooncheck in een Univé-winkel en ontvang een vtwonen cadeaubon ter waarde van € 12,50.

nog meer: wooninspiratie