WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Win deze eetkamerstoel gemaakt van 100 petflessen

Van natuurlijke verf op de muur tot kokkerellen op inductie; milieubewust wonen wordt steeds meer de standaard. Ook duurzame meubels zie je steeds vaker. In die laatste categorie zijn wij als een blok gevallen voor de nieuwe geupcyclede eetkamerstoel van Zuiver. [In samenwerking met Zuiver]

De Thirsty chair van het Nederlandse designmerk is namelijk niet alleen een genot om naar te kijken (én op te zitten), het verhaal achter de nieuwe eetkamerstoel is minstens zo bijzonder. Of zoals de ontwerpers zelf zeggen: “Every Thirsty chair is filled with a great story.”

Knap staaltje hergebruik

Dat verhaal begint op een vuilnisbelt in China; een land waar plastic afval een enorm groot probleem is. Om te voorkomen dat de stapel wegwerpplastic blijft groeien, ontwierp Zuiver samen met de Amsterdamse designstudio APE een eetkamerstoel gemaakt van maar liefst 60 tot 100 petflessen. Fles voor fles verzameld op Chinese afvalhopen en in datzelfde land geupcycled tot een spetter van een stoel. De Thirsty chair dankt zijn naam dus aan alle flessen die nodig zijn voor de productie van één stoel. Naast de petfles-zitting is ook het frame van de eetkamerstoel ecoproof; dat is namelijk gemaakt van 100% recyclebaar en hernieuwbaar staal.

Pet(fles)je af

De Thirsty chair is daarmee hét voorbeeld van de duurzame weg die Zuiver is ingeslagen. Sinds dit jaar onderzoekt en gebruikt het designmerk alternatieve materialen en milieuvriendelijkere productiemethoden om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Zonder in te leveren op design, comfort en kwaliteit. Daar is niks van gelogen, want met de Thirsty chair haal je én een stijlvolle blikvanger in huis én draag je je steentje bij aan het terugdringen van het wereldwijde plasticprobleem. Win-win, dus!

Mix & match

De Thirsty chair is verkrijgbaar met en zonder armleuningen en je hebt keus uit vier prachtige tinten: gemengd blauw, zachtroze, asgrijs en potloodgrijs. Ga voor één uitvoering en een rustig kleurenpalet, of combineer beide stoelen en gooi verschillende tinten in de mix.

Winnen: set van 2 stoelen

Zie je de stoere Thirsty chair(s) al aan je eettafel staan? Snappen wij helemaal. Goed nieuws: we geven twee stoelen (zonder armleuningen) ter waarde van €358 weg! De kleur(en) kies je natuurlijk helemaal zelf. Kans maken? Doe hier mee aan de winactie.

Bron: Zuiver

nog meer: wooninspiratie