WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Warme details in huis

Nu het kwik steeds lager zakt, is het verleidelijk om thuis te blijven en al je plannen te cancelen. Maar voor je de agenda leegmaakt: zorg eerst voor wat warme details in huis. (promotie)

geurkaarsen

Dat doe je met kaarsen van Gouda. Ooit noodzakelijk voor licht, maar inmiddels worden de sfeermakers met hun geur en kleur ingezet voor romantiek, warmte en gezelligheid. Zeker in de winter zijn de lichtjes onmisbaar en kun je er eindeloos mee decoreren in je interieur

Badkamer

Door kaarsen in de badkamer aan te steken, creëer je direct een serene en romantische sfeer. Op de badrand, in een nisje, een koperen blad met kaarsen op een kruk. Alsof je je begeeft in een spa. Een geurkaars met frisse jasmijn geur versterkt dit fijne sfeertje. Dim het licht en ontspannen maar! Tip: match voor het ultieme hotelgevoel de kaarsen bij de kleur van de handdoeken.

Toilet

Je toilet heeft maar weinig nodig. Versier het minimaal met een spiegel, je favoriete parfum en een mooie (geur)kaars. Een kaars in het toilet oogt niet alleen mooi maar is ook nog eens handig om geurtjes weg te halen. Van de Gouda geurkaarsen Sweet Peony & Sandalwood of White Rose & Patchouli worden wij blij.

Eettafel

Eters over de vloer? Creëer nét dat extra beetje flair door de tafel gezellig te dekken met kaarsen. Een simpele, elegante tafel? Combineer bij een linnen tafelkleed, witte borden en bestek van zilver een mintgroene of lichtgrijze kaars. Een sfeervolle, Bourgondische tafel? Kies dan voor kaarsen in herfstkleuren als oranje, rood of paars. Tip: laat voor de perfect gedekte tafel de kleur van het servet matchen met de kleur van de kaars(en).

kaarsen op tafel

Woonkamer

Indien er ruimte voor is: leg mooie boeken uit over je tafelblad, in plaats van deze op te stapelen. Door daar bovenop weer andere items te plaatsen, zoals een kaars in een vaas of glas, creëer je in één klap een romantische, verleidelijke sfeer.

Tips om langer van je kaars te genieten

  • Trim de lont tot ongeveer één centimeter voor gebruik.
  • Laat een kaars de eerste keer net zo lang branden tot de gehele oppervlakte vloeibaar is. Zo brandt de kaars op zijn allermooist.
  • Gebruik de kaarsen in een goed geventileerde ruimte en nooit in een luchtstroom of op de tocht.
  • Houd de was van de kaars schoon, vrij van stukjes lont, lucifer of vuil.
  • Probeer de kaars niet uit te blazen, maar te doven met een natte duim en wijsvinger of speciale kaarsendover. Zo blijft-ie langer mooi en voorkom je spetters kaarsvet.
  • Een rokerige of flikkerende kaars? Zo los je dat op: doof de kaars en laat deze even afkoelen. Trim dan opnieuw de lont en controleer of het niet tocht in de kamer.
  • Verplaats nooit een kaars als de was nog vloeibaar is.
  • Laat een kaars nooit branden zonder dat iemand in de ruimte is.

Gouda Kaarsen

Breng licht, sfeer en warmte in huis met de kaarsen van Gouda, populair vanwege de goede kwaliteit en lange branduren. Onlangs is het assortiment van waxinelichtjes, maxilighten en kroonkaarsen flink uitgebreid met rustieke kaarsen in de mooiste kleuren én geurglazen met verfijnde geuren. De kleuren van de rustieke kaarsen en geurkaarsen zijn op elkaar afgestemd zodat ze altijd te combineren zijn tot een sfeervol geheel. Voor elk interieur, en voor instant eigen sfeer in huis!

Bron: in samenwerking met Gouda.

nog meer: wooninspiratie