WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom we neutrale tinten juist nú veel zien

In deze roerige tijden hechten we meer dan ooit waarde aan een fijne thuisbasis. Een plek waar we tot rust komen. En waar kan dat beter dan in een interieur met neutrale tinten? Zó mooi kan een interieur met basic kleuren zijn.

In samenwerking met Flexa

vtwonen-Flexa-natuur

Natuur op de muur

Neutrale kleuren in huis saai? No way, mooie frisse tinten die aan de natuur doen denken, zorgen juist voor een vertrouwd en geborgen gevoel. Precies waar we nu behoefte aan hebben. Om die reden koos stylist Frans Uyterlinde in aflevering 6 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor een rustige basis met verrassende kleuraccenten. Met Cosmic Glory op de muur geniet het gezin uit Purmerend ook in de donkere maanden van een heerlijk licht huis.

Ton-sur-ton effect

Allesbehalve saai dus, zo’n interieur met basic kleuren op zowel de muur als in de accessoires. Speel met de styling door meubels in verschillende poedertinten bij elkaar te zetten, zoals Frans deed met deze krukjes in verschillende hoogtes. Of creëer een ton-sur-ton effect in een hoek van het huis. Frans laat in Purmerend zien hoe mooi dat is: niet alleen de muren, maar ook de vloer, lamp én opbergkist op wieltjes in dezelfde kleurschakeringen. Dat geeft een bepaalde rust. En hoe rustiger de ruimte oogt, hoe mooier ook de kunstwerken uitkomen.

Frisse accenten

Het grootste voordeel van neutrale kleuren? Ze vormen een mooie basis voor ontelbare kleurenschema’s! Warm bruin combineert bijvoorbeeld fantastisch met poederroze, zo bewijst Frans in Purmerend. Zachte natuurtinten doen het goed bij lila of hemelsblauw. En een wit interieur, dat vrolijk je op met zonnebloemgeel of oceaanblauw. Bijkomend voordeel: als het kleurenpalet vrij neutraal is, vallen vormen, structuren en materialen extra op.

vtwonen-Flexa-natuur

Goed uit de verf

Aandachtspunt bij het kiezen van een kleur op de muur: zorg dat de tint goed aansluit bij de kleur van de vloer. Hoe je dat aanpakt? Kies voor tinten uit één kleurpalet, zo weet je zeker dat je goed zit – en het nooit saai wordt. De juiste kleur zorgt er ook voor dat de meubels goed uit de verf komen. Eenmaal een selectie gemaakt, dan is het slim om deze favorieten eerst thuis uit te proberen. Een handige tool hiervoor is de Flexa Kleurtester, een mini-roller en tester in één. Even testen is dus zo gepiept, met als resultaat: een prachtige natureltint die andere kleuren laat stralen!

Welke neutrale kleur is jouw favoriet?

Ga je voor het frisse Cosmic Glory of wordt het toch een andere neutrale kleur? Vind de kleurcombinatie die bij jouw woonstijl én persoonlijkheid past op www.flexa.nl.

nog meer: wooninspiratie