WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom je vanaf nu alleen nog op inductie wilt koken

Ons aardgas raakt op en door gas te verbranden komt er teveel CO₂ in de atmosfeer. De overheid heeft daarom bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn, maar waarom zouden we niet nu al beginnen? Bijvoorbeeld door over te stappen naar koken op inductie. Praktisch en het ziet er ook nog stijlvol uit. (In samenwerking met NEFF)

Weinig energie verloren

De inhoud van de pannen wordt niet alleen snel verhit (waardoor inductiekoken extreem snel gaat), het is ook een efficiënte manier van koken. De warmte wordt alleen in de bodem van de pan opgewekt, de kookplaat eromheen blijft koel. Doordat alle energie wordt gebruikt om de pan te verwarmen gaat er weinig energie verloren. Daarnaast is een inductiekookplaat eenvoudig te bedienen en spiegelglad, dus makkelijk schoon te houden. En heb je het over ‘mooi’: door de strakke vormgeving past een inductiekookplaat bij uitstek in een moderne strakke keuken. Hij gaat zelfs helemaal in het werkblad op!

Mooi: de kookplaat loopt

naadloos over in de werkplaat

Zuinig verhitten

Bij NEFF vind je een groot assortiment inductiekookplaten, waaronder de allernieuwste, voorzien van zogenaamde FlexZones. Slim, want deze herkennen de grootte en vorm van de pannen automatisch. Binnen deze zones ‘voelen’ elektromagneten waar jij je pannen precies neerzet. Vervolgens verhit de inductieplaat precies daar waar het bodemoppervlak van de pannen een FlexZone raakt. De FlexInductie kookplaten kun je gebruiken als een normale (bijvoorbeeld vierpits-)inductiekookplaat. Maar in plaats van vier pannen kun je er ook twee pannen en één grote braadslede opzetten. Of twee gewone pannen en drie kleine. Of zelfs zes kleine pannen.

Slim wisselen tussen hitteniveaus

Het apparaat denkt met je mee wanneer je je pan verplaatst en geeft de optie om de instelling over te nemen op de nieuwe plek. Met de PowerMove functie op de FlexInductie kookplaat blijft het helemaal overzichtelijk, omdat je gemakkelijk heen en weer kunt schuiven tussen niveaus met uiteenlopende temperaturen. Hoe verder de pannen van je af staan, hoe lager de temperatuur. De inductieplaat is in drie zones opgedeeld: koken doe je aan de voorkant, het midden is gereserveerd voor gerechten die mogen sudderen en achteraan voor alles wat warm mag blijven. Bekijk in deze video hoe handig dat is. 

Slim: een magnetische

bedieningsknop die je er ook af kunt halen

Magnetische bedieningsknop

Je kunt de kookzones er heel eenvoudig mee bedienen en hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Net zo makkelijk als je de magnetische knop op de kookplaat plakt, zo makkelijk haal je ’m er ook weer af. Knop uit het zicht en je inductiekookplaat is weer helemaal glad. Met een FlexInductie kookplaat van NEFF is de overgang van gas naar inductie ongetwijfeld minder groot dan je nu misschien denkt. En wil je dit innovatieve keukenapparaat graag eerst bekijken? Plan een bezoek aan het inspiratiehuis 20|20 en maak een demosessie mee in de sfeervolle NEFF showroom.

In samenwerking met NEFF


nog meer: wooninspiratie