WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom je dit voorjaar nog een tuinkamer wilt

Langer buiten genieten van je favoriete seizoen, wie wil dat nu niet? Met een tuinkamer ben je niet langer afhankelijk van het Hollandse klimaat en krijg je er meteen wat extra vierkante meters leefruimte bij. Benieuwd naar de voordelen? Wij lichten ze toe.

In samenwerking met Verasol

Vaker buiten

Een tuinkamer is een door zij- en voorwanden (of muren) afgeschermde terrasoverkapping. De wanden zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen de wind en onaangenaam weer. Door het systeem zit je binnen maar door de open structuur voelt het aan als buiten. Het beste van twee werelden dus. In Mijdrecht hoeven de bewoners met hun Profiline veranda van Verasol niet meer te wachten op mooi weer. Gezien de tuinkamer op het noordoosten ligt is deze tuinkamer ideaal. Zo kan het gezin veel vaker op het terras zitten omdat het anders vaak te donker, koel of vochtig is. Door de aluminium schuifpui en zijwanden kunnen ze de eerste zonnestralen bovendien beschut meepakken en het hele jaar door vaker ‘buiten’ zitten. Zo krijgen ze genoeg zon en licht wat ook meer energie geeft. Een tuinkamer is trouwens ideaal voor een rijtjeshuis, het enige wat je nodig hebt, is een tuin. Een grote verbouwing is niet nodig en omdat de tuinkamer helemaal op maat wordt gemaakt, kan deze altijd perfect op je woning worden afgestemd.

Flexibiliteit

Tijdens koude dagen zit je met de heater aan lekker beschut achter glas. Als het warmer wordt, schuif je de pui helemaal opzij, waardoor je in een handomdraai weer wat meer tuin tot je beschikking hebt. Stem de accessoires, schuttingen of tegels af op de kleur van het frame voor eenheid en rust. In weer verliefd op je huis is gekozen voor antraciet, maar met de 13 verschillende framekleuren zit er voor ieder type huis iets bij. De veranda is gemaakt van duurzaam aluminium, voorzien van een glasdak en aluminum kozijnen. Aluminium heeft een lange levensduur, maar is ook onderhoudsvrij. Omdat er maar twee staanders nodig zijn, blijven de zichtlijnen naar de rest van de tuin bewaard en houd je meer dan voldoende ruimte onder de overkapping over voor meubels en vers groen. Maak er één geheel van door in de tuin, onder de overkapping en in de woonkamer voor dezelfde plantensoorten en potten te kiezen en creëer hoekjes door het groen te groeperen of te gaan voor XL planten.  

Meer leefruimte

Met een tuinkamer komen er ook flink wat extra vierkante meters leefruimte bij. Het mooie van deze oplossing is dat je de tuin én woonkamer heel gemakkelijk groter en kleiner kunt maken: een kwestie van de panelen opzij schuiven. Stem je woon- en tuinstijl op elkaar af, dat zorgt voor eenheid. Kijk naar de materialen in de tuin en woonkamer en gebruik deze ook onder de overkapping. Maak het leefbaar door voor comfortabele meubels te kiezen en creëer hoekjes met een mooie fauteuil of hangstoel. Verlichting en accessoires maken de sfeer compleet. Handig: omdat je in zo’n tuinkamer heerlijk beschut zit, ben je hierbij niet langer beperkt tot alleen outdoor spullen. Dus hup mee naar buiten die kandelaren, lampenkappen en zachte kleden. 

Zin gekregen in een tuinkamer?

Meer weten over de tuinkamer die geplaatst is in Mijdrecht en inspiratie opdoen voor je eigen huis? Je ontdekt het op de website van Verasol.

nog meer: wooninspiratie