WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verticale lamellen: 4 voordelen

Heb je grote raampartijen of ben je op zoek naar een ruimtelijk effect? Dan zijn verticale lamellen misschien iets voor jou. Behalve dat ze praktisch zijn, passen ze bij iedere woonstijl en bestaan ze in veel verschillende uitvoeringen. Benieuwd naar alle voordelen? Wij hebben de 4 belangrijkste voor je op een rij gezet. (in samenwerking met Jasno)

1. Spelen met licht

De Jasno swings zijn verticale lamellen, maar dan net even anders. Met het speciale om- en-om draaisysteem kunnen de lamellen in verschillende standen gezet worden, waardoor een uniek en harmonieus 3D effect ontstaat. Ze zijn ook gelijkdraaiend leverbaar. De bediening gaat aan de hand van een ketting, waardoor je letterlijk in één handomdraai de sfeer in huis aan kunt passen. Kies de mate van daglicht die je binnen wilt hebben, speel met schaduwen of sluit de lamellen helemaal af, aan jou de keuze. Wist je trouwens dat verticale lamellen ook ideaal te gebruiken zijn als roomdivider in bijvoorbeeld een grote ruimte?

2. Altijd jouw smaak

Of je nu gaat voor een basic uitstraling of wel wat meer pit wilt, verticale lamellen zijn er in heel veel kleuren en uitvoeringen en worden helemaal op maat gemaakt. Ze passen dus bij iedere woonstijl. Je hebt de keuze uit twee lamelbreedtes en kunt gaan voor pvc of een luxe stofsoort. Het kleurenpalet bestaat uit 47 kleuren verdeeld over 3 collecties die in ieder interieur mooi tot hun recht komen. En voor iedereen die wel van een beetje contrast houdt: de lamellen zijn ook in verschillende kleuren of materiaalsoorten te combineren. Zo kun je de tint en uitstraling gemakkelijk op het seizoen, de sfeer of het moment van de dag aanpassen.

3. Overal toepasbaar

Door de moderne uitstraling zijn verticale lamellen heel geschikt voor grote ramen. Omdat ze helemaal op maat gemaakt worden passen ze altijd. De verticale lijnen laten een raam bovendien optisch hoger lijken, wat ideaal is voor kleine woon-, slaap-, of werkkamers. Ook wat betreft stijl zit je met lamellen al snel goed, door de ruime keuze aan materialen en kleuren (van ivoorwit tot diepzwart en van olijfgroen tot lichtgrijs) én de strakke lijnen komen lamellen extra goed uit bij een basic, design of industrieel interieur.

4. Praktisch

Natuurlijk wil je dat je raambekleding er mooi uitziet, maar minstens zo belangrijk is dat het praktisch in gebruik is. Stof hecht zich lastiger aan een verticaal oppervlak, dus dat scheelt bij lamellen al in schoonmaken. Wil je de lamellen afnemen, dan kan dat met een licht vochtige doek of stofzuiger met borstelkop op de laagste stand. De bedieningsketting heeft een stoere uitstraling, past bij iedere soort en kleur lamel en heeft een kindveilig breek-systeem dat openspringt wanneer er druk op komt te staan. Bang dat dit soort raambekleding gaat wapperen? Het gewicht onderin de stoffen lamellen voorkomt dit en houdt de swings zoveel mogelijk op hun plek.

Bron: in samenwerking met Jasno

nog meer: wooninspiratie