WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo schrik je inbrekers gemakkelijk af

Niet alleen in de wintermaanden, ook in de lente wordt er ingebroken. Natuurlijk kun je ter beveiliging een camera ophangen of een alarminstallatie inschakelen, maar er is meer mogelijk om je huis op een slimme manier goed te beveiligen. (in samenwerking met Busch-Jaeger)

Maak het ze niet makkelijk

Inbrekers gebruiken het donker in hun voordeel om niet gezien te worden. En wanneer we buiten de deur zijn bij vrienden en familie, zien ze hun kans schoon. Bijna iedereen kent wel de slogan ‘Maak het ze niet te makkelijk’ die hoort bij de campagne van de Rijksoverheid om criminaliteit tegen te gaan. Toch staan deuren die niet op slot zijn gedraaid en open ramen nog altijd met stip op één van de belangrijkste boosdoeners bij inbraak. Let op dus, ook nu het lente is én als je maar heel even de deur uit gaat.

Goed gesloten

Met de nieuwste technologie kun je nog comfortabeler én veiliger wonen. Busch-free@home® is zo’n domotica-systeem waarmee je huis smart maakt. Dat lijkt ingewikkeld, maar een installateur doet al het lastige werk voor je. Het enige dat voor jou overblijft is een eenvoudig te bedienen systeem voor alle apparatuur waar jij behoefte aan hebt. Je beslist zelf of je de verlichting, temperatuur, zonwering en/of deurcommunicatie wel of niet wilt integreren.

Om altijd zeker te zijn dat de ramen dicht zitten, schakel je de venstermelder in. Deze checkt alle handgrepen en geeft je een seintje wanneer ramen niet vergrendeld zijn. Optimale bescherming tegen ongewenst bezoek, maar ook erg handig bij een onverwachte hoosbui.

Niemand de deur uit

Met slimme deurcommunicatie heb je (op afstand) de volledige controle over wie je woning binnenkomt. Zo kun je gemakkelijk horen en/of zien wie er voor de deur staat met een audio- of video deurbel. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een toegangscontrole, bijvoorbeeld met een pincode. Voor liefhebbers van de nieuwste gadgets, je kunt je deur ook openen met je vingerafdruk.

Slimme afschriktruc

Met een bewegingsmelder heb je altijd de volledige omgeving van je woning in beeld. Zodra er beweging is, schakelt automatisch de buitenverlichting aan. Zo schrik je ongewenst bezoek gemakkelijk af.

Ben je voor langere tijd van huis? Met een aanwezigheidssimulatie systeem doe je net alsof er iemand thuis is door bijvoorbeeld in de ochtend de zonwering te openen, ‘s avonds de verlichting aan te zetten en zelfs regelmatig de televisie in- en uit te schakelen. Ben je wél thuis en hoor je verdachte geluiden? Met een paniekschakelaar activeer je met één druk op de knop alle binnen- en buitenverlichting. Grote kans dat je ongewenste bezoekers direct afschrikt door ze in de schijnwerpers te zetten.

Ook veilig bij elk weertype

Een huisbesturingssysteem is niet alleen handig om inbraak te voorkomen, je beschermt je huis er ook mee tegen verschillende (extreme) weersomstandigheden. Een slim weerstation meet temperatuur, windkracht en neerslag. Waait het buiten hard, dan wordt je zonwering automatisch omhoog gehaald. Schade aan jaloezieën en rolluiken behoren zo tot het verleden. Als er nog een dakraam open staat, kan het domotica systeem een waarschuwingsbericht sturen naar je smartphone of tablet.

Storm op komst en bang dat de bliksem inslaat? Met overspanningsbeveiliging bescherm je je elektrische apparaten effectief tegen blikseminslag en stroomstoringen. Kijk wat er bij jou in huis allemaal mogelijk is.

Bron: (in samenwerking met Busch-Jaeger)

nog meer: wooninspiratie