WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ton sur ton voor wand en vloer: dit is het effect

Vloer en muren in dezelfde kleur eentonig? Niet als je het op de juiste manier doet. Met verschillende tinten uit dezelfde kleurkaart, lopen de tonen geruisloos in elkaar over, waardoor je best mag knallen met stoere statements en opvallende vormen. Deze 4 ideeën vervelen nooit. (in samenwerking met Forbo)

Forbo ton-sur-ton
Forbo muur en vloer tinten

1. Natuurlijk

Kies voor zachte kleuren die dicht bij elkaar liggen. Ga bijvoorbeeld voor een grijsbruine tint op de vloer en trek dit door op de wand. Dit zorgt niet alleen voor een evenwichtig geheel, maar ook voor een warme sfeer, alsof de ruimte je omhelst. De Marmoleum vloeren van Forbo zijn echte natuurproducten die volledig CO2-neutraal worden geproduceerd en daarom niet alleen mooi voor binnen zijn, maar ook goed voor buiten, een fijn idee. Maak de ongerepte look compleet met lichtvoetige witte meubels en houten accessoires. Tip: gebruik een kalkverf voor op de wanden, dan geeft een extra authentiek effect.

2. Uitgesproken

Het mooie van een Marmoleum vloer: je kunt je fantasie de vrije loop laten en spelen met vormen. Denk hierbij aan vakken, stroken of randen. Schilder een lichte lambrisering van verf op de wand en laat dit doorlopen op de vloer. En hou je bij beide vlakken dezelfde maatvoering aan, dan lijkt het net een nisje. Ook leuk: met een rechthoekig of vierkant vlak creëer je een tapijt-effect voor in de eet-, zitkamer of hal. Omdat de vtwonen Marmoleum collectie uit 18 verschillende kleuren bestaat, kun je de tinten van het vlak en de rest van de vloer goed op elkaar afstemmen, een subtiel kleurverschil is al voldoende voor een speels schaduweffect. Vaak koude voeten? Marmoleum voelt van nature al comfortabel aan, maar is ook ideaal te combineren met vloerverwarming.

Forbo uitgesproken
Forbo leem

3. Stoer

Het voordeel van een neutrale basis is dat je flink kunt uitpakken met stoere statements en opvallende items. Men neme een subtiele leemkleur voor op de vloer én de wand. Bedenk daar een sprekende zwarte keuken en wat robuuste houten accessoires bij en de toon is gezet: stoer en warm tegelijk. Bovendien is Marmoleum de ideale vloer in de keuken, het kan tegen een stootje én een vlek is gemakkelijk schoon te houden.

4. Tijdloos

Wie zegt dat grijs saai is? Een neutrale grijze vloer is zo’n beetje met alles te combineren: zwart, wit, grijs, groen, hout of metaal… ook wat woonstijl betreft heb je aan grijs een goede, helemaal in de vorm van zo’n egaal oppervlak, dat heeft namelijk erg veel weg van een strakke betonvloer. En of je nu houdt van industrieel, landelijk of Scandinavisch, een betonlook vloer is een stoere basis bij alle smaken en hartstikke tijdloos. Komt goed uit, want een Marmoleum vloer is oersterk en gaat daarom tot wel 30 jaar mee.

Marmoleum iets voor jou?

Vtwonen Marmoleum van Forbo is er in 18 stoere en warme kleuren en verkrijgbaar via speciaalzaken. Kijk voor de vloerplanner, gratis stalen en verkoopadressen op www.forbo-flooring.nl


Bron: Forbo


nog meer: wooninspiratie