WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Toe aan een nieuwe bank? Dit zijn dé kleuren en materialen voor het najaar

Een bank is een blikvanger in huis die je niet wisselt als een lijst aan de muur. Wij verklappen je de kleuren en materialen voor het najaar 2019. Want als je voor een andere bank gaat, kun je toch net zo goed kijken of  een van de trends bij je past? (in samenwerking met By SIDDE)

Bank op pootjes

Past perfect

Stap 1 bij het uitkiezen van een nieuwe bank, is het bepalen van de plek en grootte. Denk groots, juist wanneer je beperkt plek hebt: een groot meubelstuk in een kleinere ruimte, laat de ruimte groter lijken. Een hoekbank is flink, maar zorgt voor een rustiger geheel in plaats van diverse kleinere meubels. Een bank op pootjes, geeft bovendien extra ‘lucht’ en oogt eleganter. Komt de bank in een lange kamer? Plaats ‘m dan eens in het midden en niet tegen de muur. Zo ontstaat een mooie, natuurlijke afscheiding tussen woon- en eetgedeelte.

Warm kleurenpalet

Je ziet dit najaar veel warme tinten, geïnspireerd op kleuren uit de natuur. Lichte honingtinten die naar goud neigen tot aan donker (roest)bruin, maar ook warm roze, zoals blush en terra. Deze kleuren brengen rust en warmte in je interieur. Verder kun je met de Scandinavische trend niet fout gaan. Denk aan lichte kleuren, gecombineerd met roze, lila of mosterdgeel. Bank Mads is een typisch Scandinavisch geïnspireerde bank. Qua pootjes zorgen goud en rosé koper voor een exclusieve touch. Ook zilver komt terug, met een ruwer oppervlak. Zwart blijft, maar zal wat meer plaats gaan maken voor minder harde tinten. 

Kies je materiaal

De vorm en kleur van je bank zijn sfeerbepalend, maar onderschat ook niet wat stof doet. Zachte stoffen waar je lekker in kunt cocoonen, zoals velours zijn en blijven een grote trend. Stoffen met een mooi geweven structuur in meerdere garenkleuren geven diepte aan de stof. Verder is ribstof  helemaal terug, zowel in een smalle als in een brede rib. Ga je liever voor wat robuuster? Kies dan voor een stoffen bank met naar buiten gestikte naden of een soft leather materiaal voor een stoere touch.

Rib bank

Ontwerp je eigen droombank

Met behulp van de configurator van By SIDDE stel je online eenvoudig je eigen bank samen. De tool laat je stap-voor-stap kiezen tussen banken en hoekbanken in verschillende kleuren en materialen. Heb je jouw ideale zitplek samengesteld? Dan heb je de bank binnen 7 dagen in huis. Spannend om een bank te bestellen, zonder dat je er op hebt gezeten? Je krijgt 30 dagen de tijd om de bank thuis in jouw eigen omgeving te testen. Kan niet misgaan!


By SIDDE vind je ook op de vtwonen & design beurs, kom langs bij standnummer 10.154


Bron: By SIDDE

nog meer: wooninspiratie