WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 4 stappen thuis een hotelbadkamer creëren

Het eerste wat we doen zodra we een hotel binnenstappen is de badkamer checken. Wat is het toch, wat die hotelbadkamers dat fijne zen-gevoel geeft? Ze zijn chic, doch comfortabel en vaak voorzien van een heerlijke regendouche. Goed nieuws: dat gevoel is thuis ook te creëren.

In samenwerking met Grohe

vtwonen-Grohe-smartcontrol-douchesysteem-2

Balans in de badkamer

Het belangrijkste kenmerk van de ultieme hotelbadkamer? Dat is rust. Badkamers in hotels zijn vaak simpel ingericht en erg opgeruimd. Begin daarom eenvoudig: haal onnodige meubels en accessoires weg. Rondslingerende handdoeken en losse spullen gaan in een open kast: vouw of rol handdoeken mooi op en orden toiletspullen in mooie stoffen manden. Hoe meer eenheid, hoe rustgevender de ruimte. Dat betekent niet dat de beste keuze een compleet witte, superstrakke badkamer is, maar wél dat het geheel in balans is. Mooie spullen mogen juist wel in het zicht: een vaas, blokjes zeep en lekkere geurstokjes.

vtwonen-Grohe-smartcontrol-douchesysteem-4
vtwonen-Grohe-smartcontrol-douchesysteem-3

Het ideale licht

Als er érgens winst te behalen is in de badkamer, dan is het verlichting. Bedenk maar wat het doet voor de sfeer: fel, wit licht tijdens een luxe thuisspa-sessie of zacht, gedimd licht? Badkamers in hotels hebben altijd het perfecte licht waardoor er meteen een luxe-gevoel ontstaat. Denk eens aan kleine lampjes rondom de spiegel(s) of vervang die felle lampen door warmere varianten.

Sfeerverhogers

Bij het omtoveren van de badkamer in een thuisspa zijn ook mooie badkamermeubels- en accessoires belangrijk. Vervang die oude wc-bril door een fris, nieuw exemplaar. Ook een nieuwe wastafelkraan in een bijzondere kleur of van een luxe materiaal doet wonderen. En wat te denken van de douchekop? Deze vervangen door een regendouche is misschien wel de snelste manier om een instant hotelbadkamer-gevoel te creëren.

Slimme regendouche

Tegenwoordig is de ideale waterdruk vinden niet slechts een geval van de kraan verder opendraaien, nee, er is méér. De Grohe SmartControl maakt het mogelijk om precies de waterstraal te kiezen die bij je past. Een krachtige straal om shampoo uit te spoelen, een geconcentreerde straal voor een subtiele rugmassage of een douche als een zachte, verfrissende regenbui: dat is een kwestie van drukken, draaien, douchen. De ideale sterkte van de douchestraal gevonden? De Grohe SmartControl slaat hem zelfs voor je op. Ideaal! Het oog wil ook wat en ook daarmee het zit het ook goed: Grohe combineert design met duurzaamheid en kwaliteit met een knappe look. Zo zien we het graag.

Spetterend goed

Wie gaat voor zo’n regendouche met hotelallure doet niet alleen zichzelf een plezier, maar helpt ook kwetsbare kinderen. Grohe heeft zich namelijk aangesloten bij Make a Splash, een wereldwijde partnership tussen Unicef en Lixil, het moederbedrijf van het merk. Het doel: sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld toegankelijk maken. Van 1 augustus t/m 31 oktober 2020 doneert Grohe bij elk verkocht SmartControl douchesyteem € 20,- aan Make a Splash. Meer weten over de actie? Ontdek het op de website van Make a Splash.

nog meer: wooninspiratie