WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stylingtips voor een trendy slaapkamer

Weet je het nog? Blogger Marij vertelde in eerdere blogs over haar zoektocht naar de perfecte boxspring. Nu is het tijd om de slaapkamer opnieuw te stylen.
(in samenwerking met Swiss Sense)

Swiss Sense blog boxsping

Nieuw seizoen, nieuwe trends

Nu de herfst officieel zijn intrede heeft gedaan, heb ik automatisch behoefte aan verandering in huis. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends, kleuren en collecties. Aan inspiratie in ieder geval geen gebrek… Maar hoe pas je deze inspiratie toe en vertaal je dit naar je eigen interieur? Ik gaf onze slaapkamer een make-over en deel mijn stylingtips.

Veelzijdige boxspring

Zoals ik in mijn vorige blogpost al vertelde: ik werk dit jaar samen met Swiss Sense. Wij kozen voor boxspring “Sage” uit de Lifestyle by vtwonen collectie met een lichtgrijze bekleding. Ik ben nog steeds erg blij dat ik voor een neutrale kleur heb gekozen. Ook na deze make-over past de boxspring perfect bij alle kleuren en materialen.

Najaarskleuren

Voor deze make-over liet ik me inspireren door de warme kleuren van de herfst. Ik combineerde terracotta en aardetinten met een zachtroze kleur en een toef kobaltblauw. Het knalblauw op de muur en knaloranje in het kussen zijn lekkere tegenhangers van alle aardetinten en zorgen voor een verrassend effect.
Naast de aardetinten zie je dit najaar ook veel diepe, rijke kleuren zoals donkerblauw en bordeaux. Ook zachte pastellen zijn helemaal van nu.

Zie de muur als een


groot canvas

blog Swiss sense kleur op muur

De muur als kunst

Kunst maakt je slaapkamer persoonlijk. Geef je favoriete kunstwerk een ereplaats. Zorg voor een mooie lijst met passe-partout waardoor het kunstwerk nog meer tot zijn recht komt. Ook mooi: een masker van hout of keramiek aan de muur of een bijzonder beeld op een plank. Ik maakte een grafische muurschildering die de slaapkamer direct een heleboel sfeer geeft. Een muurschildering is als het ware een levensgroot kunstwerk; zie de muur als een wit canvas!

Swiss Sense blog boxspring nachtkastje
Swiss Sense boxspring styling

Mix en match beddengoed

Zit de helft van je beddengoed nog in de was? Geen probleem! Combineer juist verschillende kleuren en materialen. Zo kun je kussenslopen vaak los kopen waardoor je niet direct hoeft te investeren in een compleet nieuwe set. Hier koos ik bijvoorbeeld voor een witte set als basis en combineerde dit met terracotta en mosterdgele kussenslopen. Voeg daar wat sierkussens en een sprei aan toe en je hebt een heerlijke mix. Combineer materialen als linnen, katoen en velvet met elkaar en werk met lagen voor een nonchalante, maar luxe stijl.

Vakantiegevoel met souveniers

Ik ben fan van souvenirs en spullen met een verhaal in een interieur. Het komt dan ook zelden voor dat ik na een reis naar huis ga zonder souvenir. Het rieten kleedje op de vloer en de kwastjes aan de kast komen van mijn laatste vakantie naar Ibiza. Ook nam ik jaren gelden de gestreepte deken (opgevouwen in de kast) mee uit Marrakech. Dankzij deze souvenirs word ik regelmatig herinnerd aan fijne reizen, een beetje vakantiegevoel in de slaapkamer dus.

My Attic

My Attic - blogger - vtwonen

Bron: Swiss Sense

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

nog meer: wooninspiratie