WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wow: Roos maakt prachtige plaids van oude werkkleding

Forbo geeft duurzame ontwerpers een podium op een van hun duurzame vloeren. Een unieke match, doordat deze designers gedurfde ontwerpen presenteren die ook nog eens goed zijn voor het klimaat. Zo begint de wereld verbeteren letterlijk bij de vloer! Dit keer is het woord aan: Roos Soetekouw. (in samenwerking met Forbo)

De vloer is voor Roos

Snijafval uit de textielindustrie en oude werkkleding; daarvan weet Roos plaids, kussens en interieurstoffen te maken. ‘Als ondertitel gebruik ik dan ook de tekst: ‘I should have been a T-shirt’. Haar ontwerpen passen perfect in speelse en kleurrijke interieurs. Roos: ‘Je ziet op het eerste gezicht niet dat het gerecycled is. Met mijn werk wil ik dan ook laten zien dat esthetiek en duurzaamheid hand in hand gaan.’ Roos ontwerpt met grote liefde voor textiel en voor de natuur met al zijn ongewone vormen en kleuren. 

Roos Soutekouw
plaids roos soutekouw

Esthetiek en duurzaamheid gaan hand in hand.

‘Sinds mijn afstuderen in 2010 is er veel veranderd in dit vak, zo is het nu veel makkelijker om duurzame garens te vinden. Ook zijn steeds meer bedrijven transparant over de herkomst van gebruikte grondstoffen.’

Duurzame vloer, geïnspireerd door de natuur

Net als de producten van Roos, zijn linoleumvloeren van Forbo, bekend onder de merknaam Marmoleum, duurzaam en geïnspireerd door de natuur. Ze geven elk interieur een rijke uitstraling. Uniek is dat Marmoleum de eerste CO₂-neutraal geproduceerde vloerbedekking ter wereld is. Hoe dat kan? De vlas- en juteplant nemen CO₂ op tijdens de groei en onttrekken daarmee CO₂ uit de atmosfeer. De vloeren houden dus CO₂ vast! Marmoleum is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins en biedt daarmee ongekende mogelijkheden. Meer weten over de vloeren van Forbo, die het podium vormen in de serie ‘The Floor is Yours’? Kijk dan op www.forbo-flooring.nl/marmoleum of bestel gratis een staal.

Ook leuk:
Anne Wagemaker vertelt over de voordelen van Marmoleum
Angelique Janssen en haar duurzame vazen
Niki Schoondergang maakt de ArenAstoel


Bron: in samenwerking met Forbo


nog meer: wooninspiratie