WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een snelle make-over voor je deur

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar binnendeuren zijn niet alleen functioneel. Ze zijn decoratief en zeker van toegevoegde waarde voor de sfeer. Wij laten je zien hoe je de deur met een paar kleine aanpassingen een make-over geeft. (in samenwerking met Intersteel)Witte deur met gouden deurklink

Een lik verf doet wonderen

Je geeft een binnendeur een snelle metamorfose door deze opnieuw te lakken. Heb je lichte wanden in huis en wil je van je deur een echte blikvanger maken? Ga dan voor een donkere tint, zoals antraciet of zwart. Dat geeft een mooi contrast bij de lichte muren. Is je deur niet meer zo (mooi) wit? Schuur de deur en lak deze opnieuw af. Dat geeft de hele ruimte een frisse uitstraling.

Als je niet alleen de kleur van de deur aanpakt, maar ook een nieuwe deurkruk plaatst, geef je ‘m een echte upgrade. Ga bijvoorbeeld voor een strakke, mat zwarte deurkruk. Dit bezorgt je oude deur in één klap een stoer, industrieel karakter.

Touch of gold

Er zijn veel verschillende stijlen deurkrukken. Bij een moderne deur kies je wellicht voor een strakke deurkruk. Een klassieke of vintage deur met ornamenten gaat goed samen met een wat ronder model. Kan jouw interieur wel wat glans gebruiken? Ga voor een stijlvolle, gouden deurkruk. Deze matcht trouwens niet alleen bij een witte basis. Goud gecombineerd met zwart zorgt ervoor dat jouw deur een heuse blikvanger wordt. Durf jij?

Gouden deurklink

Een warm welkom

Vergeet ook de binnenkant van je voordeur niet. Met een lichte kleur creëer je rust in de hal. Wil jij iedere dag een klein geluksmomentje als je de hal inloopt? Ga dan juist voor een opvallende kleur. Kies bijvoorbeeld voor een lichte tint, zoals het groen/grijze Early Dew. Of wat dacht je van een matte, poederroze deur?

Denk ook na over het juiste deurbeslag. Je hebt keuze uit een deurklink met schild of met rozet. Bij een deurklink met schild heb je een rechthoekige of ovale plaat om je deurklink heen (zoals bij het afgebeelde, gouden exemplaar). Bij een deurklink met rozet zit er een klein rond of vierkant plaatje om de deurklink heen. Vanwege het slot kies je bij de voordeur al snel voor een deurklink met schild. Toch kun je ook bij de voordeur kiezen voor een deurklink op rozet. Voor het slot is er in dat geval een apart rozet.

Nog meer inspiratie nodig?

Twijfel je nog over de juiste kleur van de deuren en het bijpassende deurbeslag? Neem dan eens een kijkje bij blogger Souraya van Binti Home. Zij gaf haar binnendeuren een make-over. Het eindresultaat bekijk je in deze video.

Bron: in samenwerking met Intersteel.

nog meer: wooninspiratie